Pjevat ćemo šta nam srce zna / Poslušajte novu pjesmu Amire Medunjanin

05. 10. 2016. u 12:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pjesma "Pjevat ćemo šta nam srce zna", prva s novog, predstojećeg studijskog albuma cijenjene sarajevske umjetnice Amire Medunjanin. 

Novi album naziva Damar snimljen je u čuvenom studiju Petera Gabriela, Real World Studios u Velikoj Britaniji. U Hrvatskoj će biti objavljen 18. oktobra, dvije godine od odlično prihvaćenog izdanja Silk and Stone.

U stvaranju albuma Amira je sa svojim stalnim suradnicima iznova posegla za vrelom sevdaha, oživljavajući novim aranžmanima pjesme predaka, dok je prvi put u svoju umjetničku paletu uvrstila i dvije nove, autorske pjesme. Jedna od njih je Pjevat ćemo šta nam srce zna. Tekst i muziku potpisuje Damir Imamović, još jedan cijenjeni Sarajlija, a aranžman potpisuje Medunjanin s vrsnim jazz gitaristom Antom Gelom.   

Pjesme čežnje su intimne i tako se moraju i osjetiti. Te pjesme duše, sublimirane melankolije Amira je učila kod kuće, od svoje majke.

“Pjesma me mora pomjeriti, na neki način dotaknuti. Kad se to dogodi, tek tada postajemo jedno i tek tada sam je spremna iznijeti", kaže Amira.

NEMA KOMENTARA