Sarajevo – inspiracija za sve

Promotivni tekst
Sarajevo – inspiracija za sve
/ Sarajevo – inspiracija za sve
Zajedničkim projektom Atlantic Grupe i Sarajevo Film Festivala, Sarajlije su podijelile uživanje u najvećem regionalnom filmskom festivalu i prenijele neponovljivi duh grada na Miljacki stanovnicima Ljubljane, Beograda, Novog Sada i Rijeke.

Instalacija CUBE Atlantic Grupe, poznata kao mali prostor za velike ideje, mjesto koje povezuje kreativce s kreativcima, a motivaciju pretvara u euforiju inspiracije, poslužila je ovog puta kao najmanje kino za najveću projekciju u regionu.

Film Muzika stranaca: Yo-Yo Ma i Silk Road ansambl koji je prikazan na Sarajevo Film Festivalu 17. augusta u 21:15 sati, prikazan je u istom terminu i u otvorenim kinima u Beogradu, Rijeci i Ljubljani i pokazao da, kada je umjetnost u pitanju, svi smo mi iz istog filma!

Novosađani su imali jedinstven doživljaj gledanja filma na billboardu koji je prvi put zamijenio filmsko platno i demonstrirao bezgraničnost dobre ideje.

Publiku u gradovima regije pozdravili su direktor Sarajevo Film Festivala gospodin Miro Purivatra i glumac Enis Bešlagic. Sarajlije su svojim duhovitim pozivima na zajedničko gledanje filma najavili ovu veliku zajedničku filmsku večer! Poznato je da je baš Sarajevo mjesto kreativnosti i da su mnogi najpoznatiji filmski i muzički umjetnici potekli s tog prostora.

Pokazalo se da je velika istina da filmska umjetnost pripada emocijama koje, kada ih podijelimo, umjesto da se umanje - rastu i dobivaju nove dimenzije... Ovo je bila jedinstvena prilika da s društvom pogledate film u “pravom svjetlu” na velikom platnu, a događaji koji najbolje povezuju ljubitelje filmske umjetnosti i dobrog druženja su upravo ovakvi filmski festivali koji slave kreativnost i dobre ideje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije