Gastro / Sarajevo Food Dictionary Experiences turistima nudi malo poznata jela

11. 04. 2019. u 11:44:00 K. S.

Shares:0

Prvi gastro vodič Sarajevo Food Dictionary u saradnji sa prvom agencijom za turističke vodiče Insider Sarajevo napravili su projekat Sarajevo Food Dictionary Experiences u kojem se turistima nudi obilazak sedam lokacija u Sarajevu gdje mogu pojesti sedam različitih jela.

Turistički obilazak Sarajevo Food Dictionary Experiences - undefined

Foto: Sarajevo Food Dictionary

Kako je za Radiosarajevo.ba pojasnila osnivačica i CEO Sarajevo Food Dictionaryja Medina Dedajić, turistički obilazak nudi se za minimalno dvije, a maksimalno 10 osoba i promotivna cijena obilaska iznosi 29 eura.

Precizirala je da Sarajevo Food Dictionary Experiences kreće svakog dana u 12 sati ispred agencije Insider Sarajevo, ulica Zelenih beretki 30.

Turistički obilazak Sarajevo Food Dictionary Experiences - undefined

Foto: Sarajevo Food Dictionary

“Cilj Sarajevo Food Dictionary Experiencesa je da ponudi turistima istinsku sarajevsku hranu, da dijele stolove sa domicilnim stanovništvom i da probaju prava bosanska jela. Nudimo suprotno od pite i ćevapa, za koje svi znaju. Mi nudimo prava, stara sarajevska jela za koja, malo ko od mlađih sarajevskih naraštaja zna, a kamo li turisti”, rekla je Dedajić.

Već od danas turisti mogu uživati u skrivenim draguljima glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Turistički obilazak Sarajevo Food Dictionary Experiences - undefined

Foto: Sarajevo Food Dictionary

Medina Dedajić napominje da obilazak traje tri sata i da će se sada raditi samo na BHS i na engleskom jeziku.

“Tokom turističkih obilazaka, vodiči će pričati isključivo o historiji Sarajeva kroz gastronomsku zaostavštinu, o tradicijama ručavanja u svakom histrorijskom periodu, o predivnoj mješavini gastro kultura koja je ostala na ovom području tokom vremena, o tradiciji ručavanja sarajevskih porodica kući i van nje. Jednostavno, govorit će se jednostavno o pravom sarajevskom duhu u kojem jako bitno mjesto oduvijek zauzima njegovo najveće bogatstvo – hrana i ljudi koji je spremaju”, pojasnila je naša sagovornica.

NEMA KOMENTARA