Sarajevo Express: U BiH iz Češke stigao poseban turistički voz

1
Radiosarajevo.ba
 Sarajevo Express: U BiH iz Češke stigao poseban turistički voz
Foto: Ambasada Češke Republike / Mladi iz Češke u BiH

U Banja Luku je stigao poseban turistički voz "Sarajevo Express", pun mladih oduševljenih Čeha, koji će do 29. augusta proputovati na šinama kroz Bosnu i Hercegovinu.

Posjetit će najznačajnija mjesta u ovoj zemlji - nakon Banja Luke bit će 24.9. u Mostaru, 25.9. u Čapljini, 26.9. u Konjicu i 27. 9. u 8.29 h ćemo ih dočekati u Sarajevu.

Trenutno nije moguće putovati u Bosnu i Hercegovinu iz inostranstva redovnim željezničkim vezama.

Još jedna velika policijska akcija u BiH: Pretresi na više lokacija, uhapšeno nekoliko osoba

Još jedna velika policijska akcija u BiH: Pretresi na više lokacija, uhapšeno nekoliko osoba

Dolazak "Sarajevo Expressa" iz Republike Češke je zato vanredan događaj koji može pokazati potencijal željezničkog transporta za razvoj turizma.

Češka je jedna od zemalja s najvećom gustoćom željezničke mreže u svijetu, a korištenje voza za turistička putovanja je ovdje vrlo popularno.

Putovanje "Sarajevo Express" organizuje grupa entuzijasta iz projekta VlakFest. Posjeduju nekoliko spavaćih kola, koje su sami rekonstruisali i s njima organizuju putovanja po Češkoj Republici i u inostranstvo. VlakFest će po prvi put posjetiti Bosnu i Hercegovinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije