Ambasadorica Mlinarević učesnica u online diskusiji u povodu Međunarodnog dana žena

2
Radiosarajevo.ba
Ambasadorica Mlinarević učesnica u online diskusiji u povodu Međunarodnog dana žena
Foto: MVP BiH / Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević sudjelovala je 5. marta 2021. godine u online diskusiji koju je ministar vanjskih poslova Češke Republike Tomaš Petriček

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević sudjelovala je 5. marta 2021. godine u online diskusiji koju je ministar vanjskih poslova Češke Republike Tomaš Petriček održao sa ženama ambasadoricama akreditiranim u Pragu.

Tokom diskusije koja je održana u povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena, ministar Petriček je predstavio napore Češke Republike u polju ženskih prava i rodne ravnopravnosti, što su učinile i sve veleposlanice prenoseći iskustva iz svojih zemalja.

Ambasadorica Mlinarević koja je u svom višegodišnjem radu posvećena upravo ovoj temi, iskazala je posebno zadovoljstvo jer Ambasada BiH usko surađuje i podupire žene oboljele od karcinoma dojke u Češkoj Republici, te se interesirala za zakon koji se očekuje da će Češka Republika usvojiti, vezano za kompenzaciju ženama Romkinjama zbog prisilnog steriliziranja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije