Samo jedan anesteziolog u BiH pristao pričati o spornim respiratorima: Šta će nam to?

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Koel

Ne znam o cemu lupa ovaj dr koji nikad nije ni vidio taj respirator prvo se moze koristiti u bilo kojoj jedinici intezivne njege zavisno od modusa rada verifikovani za upotrebu poslije upute kineza kako se koriate drugo bili neaposobni da ih koriste nisu znali nacin rada pa digli frku a ko ce vam danas uzeti posao od 10 miliona da obavi da ne zaradi milon da ga vidim ja moze lupati samo onaj koji nema posao ili nikad nije radio privatni biznis zato ne lupajte gluposti a tuzilastvo jos jwdnom propalo sa svojim namjestenim i glupim optuzbama treba ih pocete zatvarati za nenamjenko trosenje javnog novca

071

@Koel Ovaj ljekar je rekao ono što piše u specifikacijama proizvoda, izvoli: https://atlebs.com/products/acm-812a-emergency-ventilator-ce-approval-mobile-transport-ventilator. Da ti prevedem: "pokretni transportni ventilator za hitne slučajeve". Niti na jednoj stranici koja distribuira ovaj proizvod u specifikacijama nije navedeno da je za upotrebu u jedinicama intenzivne njege, ali svugdje piše da je za kola hitne pomoći, za urgentne slučajeve, i kratki transport pacijenta. Mojne šuplje. Ovo se ne može oprati.

Volsal

Ne znam o cemu lupa ovaj dr koji nikad nije ni vidio taj respirator prvo se moze koristiti u bilo kojoj jedinici intezivne njege zavisno od modusa rada verifikovani za upotrebu poslije upute kineza kako se koriate drugo bili neaposobni da ih koriste nisu znali nacin rada pa digli frku a ko ce vam danas uzeti posao od 10 miliona da obavi da ne zaradi milon da ga vidim ja moze lupati samo onaj koji nema posao ili nikad nije radio privatni biznis zato ne lupajte gluposti a tuzilastvo jos jwdnom propalo sa svojim namjestenim i glupim optuzbama treba ih pocete zatvarati za nenamjenko trosenje javnog novca ka Koel Vidim da si ti radio privatni biznis. Samo moras znati sta je sta je haram. Ovo jeste. Ja sam skolovan za anesteziju i reanimacijsku opremu i ovo nije dobra oprema.

Koel

Oprema je za intezivnu njegu i sa svim prikljuccima se moze koristiti u bilo kom dijelu intezine njege posto ima dvosmjernu funkciju unos kisika izbacivanje co2 a drugi je par cipela sto niko nije znao kako oprema radi dok proizvodjac ne poslao upute za rad a ovaj tip respiratora moze biti i mobilni i stacionarni zakljucnooo da su htjeli neki smjestiti nekim ljudima zbog kupovine ocito da je to sad ave peopalo poslije verifikacije zivo bili pa vidjeli

Gost

Oprema je za intezivnu njegu i sa svim prikljuccima se moze koristiti u bilo kom dijelu intezine njege posto ima dvosmjernu funkciju unos kisika izbacivanje co2 a drugi je par cipela sto niko nije znao kako oprema radi dok proizvodjac ne poslao upute za rad a ovaj tip respiratora moze biti i mobilni i stacionarni zakljucnooo da su htjeli neki smjestiti nekim ljudima zbog kupovine ocito da je to sad ave peopalo poslije verifikacije zivo bili pa vidjeli ka Koel Kao prvo, specifikacija ne postoji bezveze i svako medicinsko sredstvo koje se registruje se koristi u skladu sa specifikacijama i uputama. I da jesi u pravu sto se ovog tice, a nisi, i dalje stoji cinjenica da Srebrna malina nije bila u Registru veleprometnika kojima je dozvoljeno prometovanje medicinskim sredstvima. Tu je i cinjenica da ostali veleprometnici sa dozvolom alims, koji se bave odredjenim segmentom medicine imaju svoje servisere ili ugovore sa firmama koje servisiraju. Srebrna malina nije ni to imala. Uvesti medicinsko sredstvo a ne imati nikog da ga servisira je cisti idiotluk, narocito kada je rijec o respiratorima koji ljudima mogu pluca raznijeti ako nisu ispravni. Posebna stavka koju treba ispitati je stvarna cijena respiratora i koliko su nas kostali. Dakle, i da se mogu upotrijebiti kao sto ti kazes, ima tu jos i drugih nezakonitosti koje treba kazniti.

071

@Koel Znam jednog dobrog psihijatra, a znam i par dobrih, stvarnih stručnjaka za odnose sa javnošću. Mislim da bi vam puno pomoglo da se kao stranka konzultujete i sa jednim i sa drugima. Što se mene tiče, slobodno nastavite ovako. Nećete još dugo.

/ Najnovije