Riječ stručnjaka: Da li je kružni tok na Grbavici dobro rješenje?

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Mmmm

I tako 15 godina jer se ne mogu dogovoriti da sruše zagradu!!? Doviđenja!

Fishek10

mislim da nije

Robot

Tu ce najbolje rjesjesenje biti ono koje ce do te mjere uciniti nepodnosljivim zivot u toj zgradi da ce njeni stanari moliti ostale gradjane da ih se izmjesti odatle

Nadvoznjak ...

... podvoznjak, kao u vecini gradova? Nekad je potrebno malo vise kopati, ali rjesenja uvijek postoje.

Jeste

Kružni tok je uvjek bez sumnje bolji i brži od raskrsnica sa semaforom.

Virtuoz

... podvoznjak, kao u vecini gradova? Nekad je potrebno malo vise kopati, ali rjesenja uvijek postoje. ka Nadvoznjak ... Donošenje rješenja o eksproprijaciji nema alternativu (koliko ima etažnih vlasnika toliko se donosi rješenja). Svi razlozi postoje, a poštovali bi se propisi i domaći i međunarodni. Ako već stanari nisu bili razumni da se zgrada izmjesti 30-40 metara. Kao da u ovom slučaju nadležne vlasti ne znaju da je na snazi Zakon o građevinskom zemljištu.

miki

Ja živim u Tibri kod kružnog toka Otoka - Buća Potok. Kružni tokovi su jednostavno ukinuli nepregledne kolone gotovo u svako doba dana. Reći da one nisu učinkovite jednostavno ne odgovara istini. Kada su gužve u cijelom gradu od 16-17 sati tada su i tu gužve... ali to ne znači da kružni tokovi nisu svrsishodni. vjerujem da ste površno i nepravilno interpretirali analizu profesora ili pogrešno napisali.

/ Najnovije