Reis Kavazović: Odbijamo jevrejski narod poistovjećivati s Izraelom

16
F.V.
Reis Kavazović: Odbijamo jevrejski narod poistovjećivati s Izraelom
Foto: Jasmin Mehić / Reisul-ulema Husein ef. Kavazović

Izraelski borbeni avioni ponovo su napali Gazu rano jutros, a Hamas je uzvratio ispalivši rakete na Izrael u petoj noći sukoba, dok američki i arapski diplomati pokušavaju pronaći načina za prekid nasilja, prenose svjetske agencije.

Podsjetimo, generalni povjerenik UN-ove agencije za palestinske izbjeglice (UNRWA) Philippe Lazzarini rekao je tokom posjete Madridu da je krvoproliće u Palestini isprovocirao Izrael izbacivanjem palestinskih porodica iz Istočnog Jeruzalema i zabranom ulaska u džamiju vjernicima tokom blagdana Ramazana.

Tim povodom za Radiosarajevo.ba je komentirao reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazović, koji je među prvima digao glas protiv nasilja u Svetoj zemlji.

"Žalosno je to što se događa u Svetoj zemlji, u Jerusalemu i Gazi, gdje stradaju nevini ljudi i gdje jastrebovi rata uživaju u svoju ratnom plesu", kazao je reis Kavazović za Radiosarajevo.ba.

Također, on je pozvao na uzdržanost u pogledu pojednostavljivanja situacije na Bliskom istoku koji već decenijama krvari.

"Odbijamo da se jevrejski narod poistovjećuje sa državom Izrael koja čini zločine, kao što je svaka državna vlast sklona tome, nažalost", zaključio je reis Kavazović u izjavi za naš portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije