Razgovarajte sa stručnjacima: Otvorena "Škola roditeljstva"

Radiosarajevo.ba
Razgovarajte sa stručnjacima: Otvorena "Škola roditeljstva"

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana porodice, 15. maja 2018. KJU "Porodično savjetovalište“ u saradnji sa JU „Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo", JU “Dom zdravlja KS" i JU “Djeca Sarajeva" otvorili su "Školu roditeljstva".

Cilj "Škole roditeljstva" je osposobiti bračne partnere za obaveze i odgovornosti koje nosi roditeljstvo i podići svijest javnosti o važnosti pripreme za roditeljstvo.

Budući roditelji i svi zainteresirani građani moći će jednom mjesečno razgovarati sa stručnjacima iz javnih ustanova o trudnoći, porođaju, psiho-socijalnoj podršci, njezi bebe, vakcinaciji, razvoju i odgoju.

Iz "Škole roditeljstva" su za sve buduće roditelje pripremili sljedeće sadržaje:

- "Trudnoća i priprema za porod" – JU "Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo", Nataša Mujagić, viša med. sestra (10.00–10:45h);     

- "Od trudnoće do prvih koraka" – KJU "Porodično savjetovalište", Aldijana Zagorac, dipl. psiholog (11.00–11.45h);

- "Važnost vakcinacije" – JU “Dom zdravlja KS", doc. dr. sc. Lutvo Sporišević (12:00–12:45h);

- “Rastimo zajedno”–JU “Djeca Sarajeva", mr. sc Abida Kapetanović i Vasva Jajetović, pedagog-psiholog ( 13:00–13:45h).


Početak škole planiran je za 28. 05. 2018., a svi zainteresirani mogu odabrati jedan ili više sadržaja za koje se mogu prijaviti putem e-mail adrese: info@porodicno.ba.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije