Radionice eMovie za mlade iz cijele Evrope

Radiosarajevo.ba
Radionice eMovie za mlade iz cijele Evrope
Sarajevo će predstojećih dana biti domaćin inrternacionalne radionice filma pod nazivom eMovie Academy

Ceremonija otvaranja predviđena je za subotu 13. avgust u 9,00 kada će se u prostorijama Networska okupiti učesnici koji stižu iz cijele Evrope.

Organizator ovog događaja je Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, Lokalni komitet Sarajevo, koji je član velike međunarodne porodice od 53 slična udruženja širom Evrope. 

Zahvaljujući saradnji s istaknutim stručnjacima iz svijeta filma, grafičkog dizajna i srodnih područja,15 gostiju iz cijele Evrope će biti u prilici da se kroz predavanja koja će se održati u prostorijama Networksa i praktični dio radionice, koji će se održati u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, upoznaju s najnovijim trendovima na polju filma.

eMovie Academy 2016 je radionica međunarodnog karaktera i ima za cilj razmjenu ideja, iskustava i znanja iz oblasti filma i produkcije studenata elektrotehnike, budućih inženjera, kao i promociju Sarajeva, kulture i historije Bosne i Hercegovine u preko 20 evropskih zemalja.

Nakon predavanja učesnici će primijeniti stečeno znanje rješavajući konkretne zadatke. Tačnije, učesnici će, podijeljeni u timove, kreirati svoje vlastite kratke filmove, i to koristeći moderne tehnologije poput dronova i GoPro kamera. Na samom kraju će biti proglašen tim koji je najuspješnije obavio postavljene zadatke.

Tokom sedam godina svog djelovanja EESTEC LC Sarajevo je realizirao 14 internacionalnih razmjena i stručnih radionica tokom kojih je ugostio studente iz cijele Evrope. Sve projekte realizira preko stotinu članova - volontera, ambicioznih studenata i studentica elektrotehnike. Upravo veliki broj njih je preko EESTEC mreže imao priliku da učestvuje u stručnim radionicama, seminarima i razmjenama širom Evrope. Na taj način razvijaju shvatanja o načinu poslovanja, ostvaruju međunarodne kontakte, te dobivaju bolju predstavu o izazovima rada u industriji.

 

Ceremonija zatvaranja i dodjela certifikata će se održati u četvrtak, 18. agusta 2016. u 18:00 sati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije