Radionica za roditelje: Utjecaj virtualnog okruženja na djecu 

Radiosarajevo.ba
Radionica za roditelje: Utjecaj virtualnog okruženja na djecu 
Ilustracija / Predavanje za roditelje
Udruženje "Mame" poziva zainteresirane roditelje na predavanje ugledne stručnjakinje Sanja Matković.

 Odgoj djece zahtjevniji je nego ikada prije i roditelji često trebaju savjet kako se snaći u izazovima kojima su pred njima.  

"Koliko puta ste se upitali da li je prihvatljivo da vaše dijete toliko vremena dnevno provede pred nekim ekranom? Da li ste zabrinuti što se vaš adolescent ne skida sa društvenih mreža? Kakav je uticaj virtualnog svijeta na mozak vašeg mališana? Pitamo li se kakav je utjecaj virtualnog okruženja na razvoj govora?Znate li kako postaviti granice u korištenju mobitela, tableta i ostalih spravica koje okupiraju vaše dijete? Kako potaknuti u njemu razvoj socijalnih vještina i šta ponuditi kao poticajne aktivnosti izvan virtulanog svijeta. Malo savjeta a više razgovora za sve roditelje koji žele pomoći sebi ali i svome djetetu. Potražiti pomoć nije odraz neznanja već želja da pronađemo najbolje rješenje za svoje dijete", stoji u najavi za ovo predavanje.  

Predavanje vodi Sanja Matković, profesorica opće i eksperimentalne fonetike sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa djecom, stručna konsultantica za vrtićku dob, te za inkluzivno obrazovanje, edukatorica u programima namijenjenim prosvjetnim radnicima i roditeljima.

Predavanje će se održati u subotu 10. novembra 2018 od 11:00-13:00, u konferencijskoj sali Multiplex Cinema Cityja, Sarajevo, Maršala Tita 26. 

Učešće u stručnom predavanju i savjetovanju 30 KM (plaćaje će biti moguće na radionici ili žiralno) . Svoje mjesto možete rezervisati porukom u inbox , na broj telefona 061 552 245, odnosno putem e-maila: mame.info2018@gmail.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije