Radionica: Kroz novinarski aktivizam do konkursa za nepovratna sredstva

Radiosarajevo.ba
Radionica: Kroz novinarski aktivizam do konkursa za nepovratna sredstva
Foto: USAID / Projekt CPCD-a i USAID-a

"OTVORENA MREŽA" kao partner "Centra za promociju civilnog društva" u realizaciji USAID-ovog projekta "Program osnaživanja nezavisnih medija" (IMEP), poziva sve zainteresovane na radionicu za građane-novinare koja će u utorak, 29. maja u 18:00 sati biti upriličena u Istočnom Sarajevu, u maloj sali  restorana Kula.

Teme ove radionice bit će model građana–novinara, kreiranje i objavljivanju sadržaja za IMEP.ba, prezentacija New Voices grantova koji su predviđeni u iznosima od 2.000 do 5.000 američkih dolara, a razgovaraćet će se o novinarstvu, o razlici između izvještavanja i pisanja na društvenim mrežama, o tome šta bi mogla biti tema iz lokalne ili šire zajednice... Govorit će Almir Čehajić Batko, Darko Došlo i Rubina Čengić.

Svi su dobrodošli, a prvenstveno studenti, novinari bez posla, aktivisti...

IMEP je petogodišnji USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova u BiH, a realizuju ga CPCD i OM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije