Profesoru Zubiću "sjevnula" ideja: Pogledajte šta je uradio za svoje maturante

Radiosarajevo.ba
Profesoru Zubiću "sjevnula" ideja: Pogledajte šta je uradio za svoje maturante
Foto: Printscreen / prof. Zubić maturantici donosi svijeće na vrata

Ne može pandemija kvariti tradiciju! 

Poručuje to Vedran Zubić, inovativni i omiljeni profesor geografije is sarajevske Gimnazije Dobrinja, koji je opet osmislio iznenađenje za svoje učenike.

Iako su uskraćeni za klasičnu proslavu mature, defile..., Zubićevi maturanti prva su generacija kojima je razrednik na vrata donio buket cvijeća i pismo kao posvetu.  

"Ja sam samo po tituli profesor. Ili bolje rečeno po nadimku. Kada idem u školu ja ne idem na posao. Idem da se družim, da nešto djecu naučim, da nauče oni mene, da pričamo i uživamo u znanosti! Nema veće ljepote nego kad na satu sjedim s njima u klupi i pričamo. O lekciji. Ali na drugačiji način... Već 20 godina se opraštam od maturanata na način za koji ja smatram da treba. To bude na zadnjem satu koji svi pamtimo. Baš pamtimo! Ali nije bilo moguće ovih dana to uraditi zbog pandemije korone. I onda je "sjevnula" ideja: odnijeti pismo i buket na vrata", napisao je Zubić na Facebooku, podijelivši video na kome je kamerom zabilježen njegov gest. 

"Ovo dijete se zove Zerina Tanović. Vrhunski učenik i sportista. ZMAJ. Ona je pismo pročitala svojim kolegama, onoj sjajnoj djeci koju sam prije četiri godine primio u školu! Pola sata nakon ovoga svoje pismo je dobila i Arijana Karahodžić, predsjednica IV2. Sve njih zajedno mogu zvati "MOJA DJECA".
Oni su razlog zbog kojeg volim ovaj posao. I jedva čekam da uđem ponovo u razred. Tamo nekad za par mjeseci. I kažem uvijek istu rečenicu "Moje ime je Vedran Zubić i vi ćete imati tu nesreću, a ja tu čast, da ću vam predavati naredne četiri godine!" Ovih dana se sjetim svih onih razreda i krasne djece sa kojima sam se družio godinama. VOLIM VAS...", napisao je Zubić. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije