Profesorica Dubravka iz Hrvatske objavila divnu pjesmu posvećenu Bosni (Video)

Radiosarajevo.ba
Profesorica Dubravka iz Hrvatske objavila divnu pjesmu posvećenu Bosni (Video)
FOTO: Facebook / Dubravka Uroda

Profesorica iz Hrvatske, porijeklom iz Vareša, Dubravka Uroda (rođena Jozeljić), objavila svoju pjesmu s naslovom Zauvijek (Bosni).

Pjesmu je posvetila svojoj rodnoj Bosni, možemo reći da je pjesma Zauvijek (Bosni) svojevrsni ostvareni san o rodnoj grudi koji je konačno Dubravka dosanjala i iznjedrila kroz svoj glazbeni izričaj, glas i stihove, prenosi Radio Bobovac.

"Nikada neću zaboraviti da je moj prvi snimak ove pjesme bio baš na Radio Bobovcu. I uvijek ću na tome biti zahvalna".

Kazala je kako je imala sreće da joj se u ovome priključe profesionalci i amateri s raznih strana koji su radili besplatno, zbog nje, zbog pjesme i "zbog nešto zlatnoga nebeskog praha koji povezuje ljude u nekom trenutku njihovog života".

Pjesmu je snimila s profesionalnim muzičarima Tajanom Dukić, Natašom Veljak, Lukom Totarom koji su njene kolege i prijatelji s Glazbenog odjela škole u kojoj radi.

Snimili su i spot koji potpisuje mladi tim: Dubravkin sin Jan Uroda, njegova djevojka Martina Frančula (Starlins production) i mladi genijalac s dronom, Harun Tabak iz Sarajeva. Profesorica Dubravka veli kako joj je on, zajedno sa svojom porodicom, puno pomogao. Sa snimkama Vareša je uskočio Bojan Krajišnik iz Visokog, koji je Varešanin po majci.

"Svi su ti ljudi radili besplatno, sve nas veže neka dobra energija koju su osjetili kroz pjesmu.. Naravno, iako je snimak profesionalan, daleko je to od nekih skupih i bogatih produkcija. Ovo je pokušaj da se ostvari jedan san, da se ispriča jedna priča", ističe Dubravka.

Dubravkina je želja bila da baš Radio Bobovac prvi pusti njenu pjesmu u eter, što smo mi s velikim zadovoljstvom i ponosom danas i učinili.

"Vama koji ćete je slušati moram reći – znam da je nesavršena, znam da joj koješta fali, i da bi svatko od vas imao nešto za dodati. Možda se uhvatite za riječi, neku glazbenu frazu, melos… Ili to da u snimkama dronom mog mladog prijatelja Haruna Tabaka nije samo Bosna. I u pravu ste, nije, nego sve ono što ulazi u geografsko određenje znano pod imenom Bosna i Hercegovina, bez ikakvih drugih orijentacija osim velike i čiste ljubavi", pojašnjava kadrove spota Dubravka.

Sa Radio Bobovca su, također, uputili svoju poruku:

"Slušajući pjesmu zatreperi srce jače, preplave nas emocije, niz obraz klizne i pokoja suza gledajući sve ljepote naše Bosne koja se voli i kad je dobro i manje dobro. Mišljenja smo da nijedna raskošna produkcija ne bi mogla nadomjestiti tu iskrenu emociju koju pjesma izazove. Slušajte, dijelite i uživajte".

Tekst: Zauvijek (Bosni)

Nisu to bile tek godine moga djetinjstva.

Nisu to bile tek oči prepune sna.

Nije to bilo tek slučajno da sam ja u

kolijevci tvojoj rođena i zaljuljana.


Nije to bila tek mladost moja nasmijana.

Nisu to bile tek slike iz sjećanja.

Nisu to bile tek pjesme, već sudbina

da si me htjela za sebe, jedina.


Bosno moja, majko moja,

duša ti je umorna.

Bosno moja, opjevana,

pjesma ti je utihla…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije