Profesori i asistenti UNSA iznijeli zamjerke na novi Zakon o visokom obrazovanju

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

nasvasta

Uništi školstvo uništi češ i narod Nalogodavci neprijatelji BiH Srbija,Hrvatska izvršioci SDA ASDA SBB SDP.

CKemin mali

Koliko vidim ovdje filozofiraju samo oni sa filozofskog fakulteta koji je najveci odron u UNSA... ok mozda su gore politicke nauke ali filozofski je bas odron...

Guest

Ja stvarno ne znam sta je problem da se pocne konačno raditi svoj posao i počnu izbacivati članci u strucnim casopisima. Kako ljudi rade u Engleskoj, Njemackoj i sl.... ? A da to ne bude Avaz :) Upravo to sto nema "glasnije" naučne misli sa Filozofskog fakulteta i drugih jeste problem i to nam svima fali. Inače profesori i asistenti su postali pravi tezgaroroši a ovim zakonom bi morali da svi da počnu raditi svoj posao. I većinu je politika dovela pa razumijem da ovo jeste problem.

Naučnik

Polako Majranoviceva poslušna uništava obrazovanje, ali sigurno. Ne mogu ovih komentara ko je najgori. Najgori su DIFovci, ako ćemo već o tome. Filozofija je poznata kao kredibilan fakultet, jedan od posljednjih koji je ostao da pokušava educirati moralne studente, izvesti na put čovjeka. Zato ga i hoće eliminisati da mogu da rade šta im se hoće i da novac usmjeravjau gdje im treba. SRAMOTA!

Sarajlija

Ovakvo prisiljavanje na enormno objavljivanje u stručnim časopisima će dovesti do toga da se više niko neće posvećivati studentima, nego bjesomučnom pisanju radova... Student će biti zadnji od prioriteta. IMA LI IKO NORMALAN U OVOJ DRŽAVI? Koji moron ovo gura i ko ga podržava i za koje pare?

/ Najnovije