Prof. dr. Enita Nakaš: Tačno je. Napuštam UNSA. Razlozi? Ima ih više, ali jedan je ključan

/ Komentari (15)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Lila

Draga Enita... takvu stručnjakinju mi više nemamo. Ko će ovu djecu učiti? Sve ste uništili, a sakrili ste se iza vjere. Utalili se za privatne fakultete, pa sada rovite, ne trebalo vam djeci daBogda. Kakvi ste vi vjernici na UNSA? Bivši alkoholičari, zlostavljači, vi ste munafici i bit ćete kaznjeni dugorocno sigurno, sigurno. A na djeci boli najvise, okrenite se oko sebe, sjetite se sta se desavalo onima prije vas. Sram vas bilo

UNSA nije vjerska institucija

Draga Enita... takvu stručnjakinju mi više nemamo. Ko će ovu djecu učiti? Sve ste uništili, a sakrili ste se iza vjere. Utalili se za privatne fakultete, pa sada rovite, ne trebalo vam djeci daBogda. Kakvi ste vi vjernici na UNSA? Bivši alkoholičari, zlostavljači, vi ste munafici i bit ćete kaznjeni dugorocno sigurno, sigurno. A na djeci boli najvise, okrenite se oko sebe, sjetite se sta se desavalo onima prije vas. Sram vas bilo ka Lila

Lila

ka UNSA nije vjerska institucija Da, i mi svi tako mislili? Nije. Ali trentna "predstava" ide ka tome da bude.

***

I ovo bi da vodi drzavu...pod prvim pritiskom ostavka i razgulitis. E tugo moja.

Gdje su

Akademska zajednica je nijema na sve što se događa, neki uživaju u privilegijama a malo ih je koji dižu svoj glas. Velika je odgovornost na njima ali uglavnom se ne čuju. Kakav narod takvi političari, kakvi intelektualci takav narod. Ovo nije priča o dr. Enita, ovo je priča o nama i našoj sudbini.

Studenti

Draga profesorice, hvala vam na svemu. Nadam se da cete se vratiti kad dođu bolja vremena. Hvala vam za sve. Mi vas razumijemo, nekada je bolje otići i ostati čovjek, nego se valjati u njihovom primitivno-koruptivnom blatu.

Bosanac

Stranacke Nepismene seljacine otjerase sve pametno iz ove BiH sda sds hdz to su Nepismene Seljacine Korupirani Lopovi sisli sa planina i suma u gradove

Vita Jela

Polusvijet i mediokriteti , bolesno ambiciozni i pokvareni do srži ,ustrajavat će sve dok iz akademskog prostora ne uklone i “poslednje mohikance”,a onda raspasoj… Samo kod nas neznalice i polupismeni svijet ismijava akademska zvanja,titule,kredibilnost,kapacitiranost i čestitost . Kako je moguće ,da za petnaest godina sindikalnog djelovanja jedan Sivro nije odustao,staaa borio se,ima rezultat… Nije mu ništa smetalo??? Kako može jedna Marijela Hašimbegović biti zastupnica…dobro znamo kako je devastirala Narodno pozorište ,mijenjan pravilnik da se dotičnoj pogoduje,bez dana menadžerskog iskustva ,predstavljena kao uspješna menadžerica … Travestija!!!! Profesorica Nakaš vise nije mogla da se bori,sigurno i tamo ima neka Hašimbegović ,neki Sivro…Dva losa ubise Miloša ! Kvo vadis ,časni pojedinci?????

071

Sve se slazem, osim da na UNSA jos uvijek ima strucnjaka i kvalitetnog kadra. Nema. A da se Univerzitet na razne nacine i iz mnogih razloga i interesa unistava od rata, to je nesporno. Da su se zaposljavali moleri po stranackim linijama da budu nastavni kadar, jesu. Da se sistematski tjeraju sposobni i obrazovani ljudi, tjeraju. Papak uvijek sijece granu na kojoj sjedi. I drvo. I zemlju raskopa. Problem je sto smo svi mi na toj grani i na tom drvetu.

Ovo nije pametno

Draga profesorice, hvala vam na svemu. Nadam se da cete se vratiti kad dođu bolja vremena. Hvala vam za sve. Mi vas razumijemo, nekada je bolje otići i ostati čovjek, nego se valjati u njihovom primitivno-koruptivnom blatu. ka Studenti Boljih vremena neće biti jer svoja mjesta prepuštamo onima koji nas drže u blatu.

pitala užasna brnabićka

za tebe, mere bit da je trznula na tebe.

***

***

Vita Jela

“Gdje su” Umjetnici iz Narodnog pozorista u Sarajevu su se oglašavali ,pisali pisma nadležnom ministarstvu,obavještavali javnost, zalili se… “živimo život kao iz serije Dva smo svijeta različita “navodili su …direktorici Hašimbegović nije usvojen izvještaj o radu,te je smijenjena prije isteka mandata…ali šta se dešava …Marijelu Hašimbegović politika nagraduje,tu je lista ,tu je mandat😅 Na sljedećim izborima bila je prva na listi DF stranke! Osvojila je tričavih 239 glasova,te postala aktuelna zastupnica Skupštine Kantona Sarajevo!!!!!! Nagrađena za devastaciju hrama kulture! O čemu pričamo …..

Borac sa Žuči

Ako tekst pažljivo pročitate i malo dublje analizirate vidjet ćete da se ovdje nešto drugo krije (svi padaju kada su u pitanju funkcije). Mada je rečeno i puno istine o stanju na UNSA.

Portir

za tebe, mere bit da je trznula na tebe. ka pitala užasna brnabićka

/ Najnovije