Prijavite se za besplatni edukacijski program o europskim projektima

Radiosarajevo.ba
Prijavite se za besplatni edukacijski program o europskim projektima
U Beču je prošle godine pokrenut međunarodni projekt pod nazivom „Izvrsnost u istraživanju i socijalnim i tehnološkim inovacijama“ („Excellence in research, social and technological innovation“ – „ReSTI“).

U projekat je uključeno dvanaest partnera iz devet zemalja Dunavske regije - Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Češke, Srbije i Crne Gore. Bosnu i Hercegovinu u ovom projektu zastupa Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Svi učesnici projekta „ReSTI“ će u periodu od februara 2017. do jula 2019. godine raditi na unapređenju znanja i vještina mladih rukovodilaca projekata iz oblasti istraživanja i socijalnih i tehnoloških inovacija.

Njihov je cilj poboljšanje kvalitete i zastupljenosti projekata iz Dunavske regije, a aktivnosti obuhvataju širenje mreže kontakta, prepoznavanje nedostataka i prilika, davanje preporuka, stvaranje nacionalnih i regionalnih strategija, razvoj smjernica i sistema učenja.

Kako bi se taj cilj i ostvario u martu 2018. otvoren je i konkurs za prijavu na edukacijski program koji će se održati u razdoblju od oktobra 2018. do juna 2019. godine.

Program je namijenjen već aktivnim i budućim projektnim menadžerima za izradu i provedbu EU projekata, a učešće je potpuno besplatno.

Prijave se prihvataju još do 31. maja 2018. godine. Treninzi će se održavati u Željeznom (Austrija), Budimpešti (Mađarska) i online putem.

Link za prijavu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije