Pridružite se plemenitoj akciji čišćenja od 22. do 25. aprila: Sloboda rijekama

0
Radiosarajevo.ba
Pridružite se plemenitoj akciji čišćenja od 22. do 25. aprila: Sloboda rijekama
Foto: Koalicija za zaštitu rijeka BiH / Akcije su planirane u periodu od 22. do 25. aprila

Povodom međunarodnog Dana planete zemlje, koji se obilježava 22. aprila svake godine, Koalicija za zaštitu rijeka BiH poziva sve ljude da im se pridruže u akcijama čišćenja rijeka širom BiH.

Kako su poručili na svojoj Facebook stranici, akcije su planirane u periodu od 22. do 25. aprila u manjim grupicama ljudi uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Gradovi iz kojih će se građani/ke pridružiti akciji su Višegrad, Fojnica, Banja Luka, Bijeljina, Kruščica, Vitez, Olovo.

Cilj akcije je da još jednom svi zajedno pokažemo koliko nam je stalo do naših rijeka, te da pošaljemo jasnu poruku da ne odustajemo od borbe za njih i da se nadamo da će se nastaviti s pozitivnim promjenama koje se dešavaju u ovoj oblasti u posljednje vrijeme“, kažu iz Koalicije za zaštitu rijeka BiH.

Tim povodom, danas je na obalu rijeke Bjelave postavljen kontejner koji nosi naziv "Kuća za odbranu rijeka", a koji će biti mjesto otpora i okupljanja aktivista koji se bore za ovu rijeku čija devastacija traje od marta prošle godine. Ilustracije koje na jednostavan način prikazuju svu štetu koju prouzrokuju male hidroelektrane oslikao je umjetnik iz Foče Vladimir Milanović.

Stop izgradnji malih hidroelektrana. Sloboda rijekama, sloboda Bjelavi“, poručuju iz Koalicije za zaštitu rijeka BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije