Prerano ugašena dva mlada života: Tri godine od smrti Selme i Edite

Radiosarajevo.ba
Prerano ugašena dva mlada života: Tri godine od smrti Selme i Edite

Prije tri godine na pješačkom prijelazu na Marijin-dvoru ugašen je život dvije sarajevske studentice Selme Agić i Edite Malkoč.

Njihov život prekinuo je Sanjin Sefić, krećući se svojim vozilom brzinom od 105 kilometara na sat, a nakon što ih je usmrtio, pobjegao je s mjesta nesreće.

Za danas u 13 sati najavljeno je okupljanje porodice i prijatelja poginulih djevojaka kako bi im odali počast i položili cvijeće.

Suđenje Sanjinu Sejfiću još uvijek čeka svoj nastavak. Posljednje ročište održano je 3. jula . Sejfić je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu osuđen na 14 i po godina zatvora za teško krivično djelo protiv sigurnosti saobraćaja i neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi, ali je Vrhovni sud postupak vratio na ponovno suđenje.

Pod pritiskom javnosti tada je smijenjen i komesar MUP-a KS Vahid Ćosić, a u dvorištu Filozofskog fakulteta koji su Selma i Edita pohađale, podignut je spomenik ubijenim studenticama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije