Za Radiosarajevo.ba / Premijer Novalić o mogućnosti lockdowna u FBiH

02. 11. 2020. u 14:13:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Dok se cijela Evropa polako "zaključava", još uvijek bez odgovora ostaje pitanje šta će biti u Bosni i Hercegovini

Budući je državna vlast manje-više nezainteresirana, na šta je nedavno ukazao i ugledno doktor Bakir Nakaš, odgovor smo potražili u Vladi Federacije BiH. 

Premijer Fadil Novalić je za Radiosarajevo.ba kazao da u Kriznom štabu Federacije BiH "sjede vrsni stručnjaci iz svojih oblasti", te da njegova vlada "od početka pandemije izazvane koronavirusom prati isključivo stavove, preporuke i naredbe struke". 

"Naš, odnosno, Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva svoj posao radi odgovorno, i šta god je dosad predlagano, Vlada Federacije BiH je prihvatala", izjavio je Novalić. 

Upozorava da bi "novo zatvaranje imalo bi posljedice na privredu". 

"Ipak, svjedoci smo da vlade u regionu u posljednje vrijeme uvode restriktivnije mjere u odnosu na mjere koje imamo kod nas. U svakom slučaju, struka je ta koja treba preporučiti kakve mjere trebaju biti na snazi, a na Vladi FBiH je da u skladu sa zakonima pruži svu moguću podršku shodno određenim mjerama. Molim građane da poštuju i trenutno važeće mjere", izjavio je Novalić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (15)