Predstavnici Merhameta uručili pomoć migrantima u Salakovcu

AA
Predstavnici Merhameta uručili pomoć migrantima u Salakovcu
Foto: AA / Izbjeglički centar Salakovac
Delegacija Humanitarne organizacije "Merhamet" posjetila je izbjeglički centar u Salakovcu kod Mostara te uručila pomoć u sredstvima za higijenu i ćebadima za sve migrante i paketima s opremom za bebe.

Direktor Centra Salakovac Edin Denjo ističe kako je pomoć "Merhameta" izuzetno značajna kao i svaka donacija koja stigne za migrante smještene u ovaj centar. 

"'Merhamet je dostavio osnovne pakete s higijenskim potrepštinama,  od deterdženta do peškira, i pakete s opremom za novorođenčad“, kazao je Denjo.

On je naglasio i kako veliki broj građana donosi pomoć za migrante, dok im Crveni križ Grada Mostara osigurava hranu. 

"Ujutro dobiju suhi obrok, a za ručak i večeru dobiju topli obrok koji oni donose iz Mostara“, kazao je Denjo navodeći kako se 210 migranata smjestilo u Izbjegličkom centru Salakovac. 

Svima njima je, kako je naglasio pružena pomoć, a svaka podrška organizacija poput "Merhameta" je više nego dobrodošla. 

S direktorom Centra Salakovac predstavnici „Merhameta“ su razgovarali o potrebama migranata te o modelima kontinuirane pomoći "Merhameta" štićenicima centra

Glasnogovornik „Merhameta“ Ruždija Adžović istakao je da je pomoć migrantima u Salakovcu uručena u suradnji s partnerskom organizacijom američkog MCC-a s kojim "Merhamet" surađuje više od jedne decenije. 

„Dok god budemo u mogućnosti da pomažemo, pomagat ćemo. Morat će tu malo i država pomoći, ne samo 'Merhametu' nego i svim humanitarnim organizacijama koje pomažu migrantima jer se troše ogromni resursi iz naših redovnih aktivnosti“, kazao je Adžović.

Naglasio je da "Merhamet" redovno hrani oko 8.000 ugroženih građana širom Bosne i Hercegovine. 

Želja HO "Merhamet" MDD je, kako je poručio, animirati donatore da se uključe u ovu akciju s ciljem osiguravanja što kvalitetnije pomoći migrantima koji su utočište našli u Izbjegličkom centru Salakovac. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije