Poznato mjesto i vrijeme sahrane Sanje Burić

7
Radiosarajevo.ba
Poznato mjesto i vrijeme sahrane Sanje Burić
Facebook / Sanja Burić

Bosanskohercegovačka glumica Sanja Burić, preminula je sinoć u Sarajevu u 48. godini.

Komemoracija će se održati u subotu, 18. septembra 2021. godine u 11:30 sati na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

"Molimo vas da poštujete COVID preventivne mjere i ograničenje broja prisutnih. Posljednji ispraćaj naše voljene će se obaviti u subotu, 18.09.2021. godine u 14:15 sati na gradskom groblju Vlakovo", objavila je Elena Ourdan, kćerka preminule Sanje Burić.

Prvo obraćanje Sergeja Barbareza kao selektora: "Prihvatam najveće izazove, očekivanja su velika"

Prvo obraćanje Sergeja Barbareza kao selektora: "Prihvatam najveće izazove, očekivanja su velika"

Burić je, podsjetimo, rođena 10. marta 1973. godine u Sarajevu. Studirala je u Međunarodnoj teatarskoj školi Jaques Lecoq u Parizu, Cours Florentu u Parizu i Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Osim što je bila redovna profesorica na ASU, Burić će ostati zapamćena i po ulogama koje je ostvarila u brojnim televizijskim i filmskim ostvarenjima: Crna hronika, Grbavica, Dobro uštimani mrtvaci, Viza za budućnost, Kod amidže Idriza, Na putu, Teško je biti fin, Ljeto u zlatnoj dolini, Pun mjesec

Ostvarila je značajne uloge i na teatarskim daskama, a djelovala je u Narodnom pozorištu Sarajevo, Kamernom teatru 55, na Otvorenoj sceni Obala (ASU), u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, Pozorištu mladih Sarajevo…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije