Bh. glumica / Poznato mjesto i vrijeme sahrane Sanje Burić

15. 09. 2021. u 23:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Bosanskohercegovačka glumica Sanja Burić, preminula je sinoć u Sarajevu u 48. godini.

Komemoracija će se održati u subotu, 18. septembra 2021. godine u 11:30 sati na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

"Molimo vas da poštujete COVID preventivne mjere i ograničenje broja prisutnih. Posljednji ispraćaj naše voljene će se obaviti u subotu, 18.09.2021. godine u 14:15 sati na gradskom groblju Vlakovo", objavila je Elena Ourdan, kćerka preminule Sanje Burić.

Burić je, podsjetimo, rođena 10. marta 1973. godine u Sarajevu. Studirala je u Međunarodnoj teatarskoj školi Jaques Lecoq u Parizu, Cours Florentu u Parizu i Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Osim što je bila redovna profesorica na ASU, Burić će ostati zapamćena i po ulogama koje je ostvarila u brojnim televizijskim i filmskim ostvarenjima: Crna hronika, Grbavica, Dobro uštimani mrtvaci, Viza za budućnost, Kod amidže Idriza, Na putu, Teško je biti fin, Ljeto u zlatnoj dolini, Pun mjesec

Ostvarila je značajne uloge i na teatarskim daskama, a djelovala je u Narodnom pozorištu Sarajevo, Kamernom teatru 55, na Otvorenoj sceni Obala (ASU), u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, Pozorištu mladih Sarajevo…


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (9)