Tuga / Brojne kolege i prijatelji opraštaju se od bh. glumice: "Putuj, Sanja"

15. 09. 2021. u 22:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Bosanskohercegovačka glumica Sanja Burić, preminula je sinoć u Sarajevu u 48. godini.

Brojne kolege i prijatelji opraštaju se od ove mlade glumice.

Enis Bešlagić na svom Instagram profilu napisao je kako je Burić bila divna, dobra i vesela.

"Divno, dobro i veselo stvorenje… Od tvoje diplomske predstave u kojoj sam napravio prve svoje glumačke korake, pa sve do raznih snimanja i druženja…, Samo tvoj topli osmijeh i pozitivna energija ostaje u sjećanju. 'Gospodine foko, gospodine foko…' , je tekst iz te diplomske predstave kojom si me dozivala. Još dugo će odzvanjati u mojim mislima… Do ponovnog susreta, divna Sanja…", napisao je Enis uz fotografiju preminule glumice.

U komentarima ispod fotografije javili su se brojni pratitelji i izrazili tugu zbog smrti glumice. Među njima, našao se i komentar voditelja i glumca Tarika Filipovića (49) koji je kao i Enis stavio emotikon slomljenog srca.

I mladi bh. glumac Adnan Hasković oprostio se riječima:

"Draga Sanja Burić 1973-2021. Počivaj u miru mila, neka ti je laka zemlja Bosanska...", napisao je na svom Facebook profilu. 

Lana Barić se zahvalila svojoj profesorici i prijateljici na svim godinama rada.

"Mimi mi je otvorila hiljadu i jedna vrata, taj klaun kojeg si izvukla iz mene. Pretužna sam. Kakav divan dan smo provele u Parizu prije par godina. Ovaj danas je odvratan i mrzim ga", napisala je na svom facebook profilu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)