Poznati twitter filozof Nein dolazi u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Poznati twitter filozof Nein dolazi u Sarajevo
/ Nein
Nein je mizantrop. Nein vjeruje u ništa, ali u ništa koje predstavlja neke prilično utopijske ideale.

Tako o svom liku i pseudonimu  Nein govori  Eric Jarosinski, popularni Twitter filozof. 

On je u nekoliko godina postao twitter senzacija, i pod svojim pseudonimom Nein uspijeva neke važne filozofske ideje učiniti dostupnim velikom broju ljudi koji nisu (i vjerovatno nikada neće biti) dio akademske zajednice.

Eric Jarosinski stiže u  Sarajevo, gdje će u utorak 7. juna održati predavanje u Meeting Pointu u 20 sati. 

Na Twitteru je zadobio šaroliku globalnu publiku koja trenutno broji više od 100 000 čitatelja iz više od 125 zemalja. @NeinQuarterly se također, u nešto drugačijem formatu, objavljuje u njemačkom Die Zeitu.

Eric Jarosinski je bivši profesor moderne njemačke književnosti, kulture i kritičke teorije. Nedavno je napustio akademski život da bi se posvetio se uređivanju @NeinQuarterly na kojem, držeći se ograničenja od 140 karaktera, piše u formi filozofskih aforizama.

Jarosinski i njegov rad pojavili su se u brojnim međunarodnim publikacijama, uključujući The New Yorker, The Paris Review, Frankfurter Allgemeine Zeitung, The Believer, The Chronicle of Higher Education, Der Spiegel, Neue Zürcher Zeitung, Wall Street Journal, Slate i The Irish Times. Njegova prva knjiga, Nein. A Manifesto., objavljena je u SAD, Kanadi, Njemačkoj, Italiji, Holandijij, Španiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Australiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije