Poznati na bosanskom ćilimu: Jelena Rozga, Edin Forto sa suprugom, Jasna Diklić…

Anadolija
Poznati na bosanskom ćilimu: Jelena Rozga, Edin Forto sa suprugom, Jasna Diklić…

Šeste večeri jubilarnog 25. Sarajevo Film Festivala bosanskim ćilimom prošetale su brojne filmske i muzičke regionalne zvijezde, a posebnu pažnju je izazvala Jelena Rozga.

Crvenim tepihom je prošetala i ekipa bugarskog filma "Mačka u zidu" koji se večeras prikazuje u Narodnom pozorištu.

Bosanskim ćilimom prošetali su i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i brojni kantonalni ministri, uključujući Mirvada Kurića, Amela Kovačevića, Admira Katicu, Srđana Mandića i ministricu Amelu Softić.

crveni_cilim_SFF_AA_009.jpg - undefined

Foto: Anadolija

Tepihom je prošetala i diva bh. filma Jasna Diklić koja se fotografisala s mnogobrojnom publikom ispred crvenog tepiha, te slovenski glumac Sebastian Cavazza.

Ljubitelji sedme umjetnosti danas su u Narodnom pozorištu, u Sarajevu, uživali u filmu "Priča o tri sestre", turskog režisera Emina Alpera. Regionalnom premijerom filma večeras u Narodnom pozorištu zatvara se Takmičarski program – igrani film 25. Sarajevo Film Festivala (SFF).

Film je prvobitno prikazan u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinskog filmskog festivala, a žiri će odluke o ovogodišnjim dobitnicima i dobitnicama Srca Sarajeva donijeti sutra. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije