Tim Roth prošetao bosanskim ćilimom

Radiosarajevo.ba
Tim Roth prošetao bosanskim ćilimom
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Tim Roth se prošetao bosanskim ćilimom

Slavni britanski glumac i dobitnik Počasnog srca Sarajeva, Tim Roth, prošetao se večeras bosanskim ćilimom ispred Narodnog pozorišta, gdje će mu večeras biti uručena nagrada.

Britanski glumac u popodnevnim satima stigao je u Sarajevo, a u 18 sati u kinu Meeting point održao je predavanje na kojem je pričao o svojoj karijeri, ali i daljim planovima. 

Slavni glumac Tim Roth stigao u Sarajevo

Za njegovo predavanje vladalo je veliko interesovanje, a sam Roth rekao je da je u Sarajevu svega nekoliko sati, ali da je ipak oduševljen njime. 

Tim Roth u Meeting pointu: Oduševljen sam Sarajevom!

Timothy Simon Roth rođen je 14. maja 1961. godine u Londonu, u braku učiteljice i pejzažne slikarke Ann i oca Ernieja, novinara.

Odrastao je Dulwichu, okrugu srednje klase u južnom dijelu Londona. U ranim godinama pokazivao je talenat u imitiranju raznih akcenata. Pohađao je Camberwell Art Collegey na odsjeku skulpture, ali je kasnije napustio studije i počeo da se bavi glumom.

U godinama koje su uslijedile dobijao je manje, nezapažene uloge uglavnom u televizijskim filmovima. Nakon preseljenja u Los Angeles, zapaža ga mladi reditelj Quentin Tarantino. Odmah dobija ulogu u filmu"Ulični psi", što je napravilo prekretnicu u njegovoj karijeri.

Od tada postaje jedan od omiljenih glumaca Quentina Tarantina, a glumio je i u njegovom najpoznatijem filmu "Pakleni šund". Godine 1995. nominovan je za Oskaraza najbolju sporednu ulogu u filmu "Rob Roy"

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije