Učestvujte u školi dokumentarnog filma "Oslikavanje humanosti"

Radiosarajevo.ba
Učestvujte u školi dokumentarnog filma "Oslikavanje humanosti"
Pravo Ljudski i Međunarodni komitet Crvenog krsta su danas objavili poziv za prvo izdanje Laboratorija kreativnog dokumentarnog filma "Oslikavanje humanosti" (Capturing Humanity).

Traži se deset mladih kreativaca, koji će proći kroz raznolik i neformalan obrazovni program i dobiti opširno iskustvo stvaranja kratkog dokumentarnog filma – od ideje do izvedbe, pod mentorstvom filmskih autora i autorica s dugogodišnjim međunarodnim iskustvom.

Oslikavanje humanosti / Capturing Humanity je filmski laboratorij za razvoj i produkciju filma, a cilj je okupiti mlade autore i autorice iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine kako bi istražili nove dokumentarne oblike.

U centru pažnje će stajati refleksivno, kolaborativno filmskom stvaralaštvo koji istražuje humanost kao vrijednost.

Laboratorij je otvoren za mlade i nove autore i autorice koji već imaju nekog iskustva u određenim aspektima filma, te kojii žele dodatno obrazovanje za dokumentarni film kroz razvoj tehničkih i kreativnih vještina filmskog stvaralaštva.

Kriteriji su sljedeći:

  • Starosna dob između 19 i 30 godina;
  • Prebivalište u Bosni i Hercegovini;
  • Poznavanje engleskog jezika;
  • Oslikavanje humanosti / Capturing Humanityje otvorena za svakoga, međutim se posebno traže učesnici i učesnice koje/i imaju već nekog iskustva u kreativnom procesu.

Laboratorij kreativnog dokumentarnog filma Oslikavanje humanosti / Capturing Humanity trajaće od 10. do 22. septembra 2017.

Učešće podrazumijeva obavezno prisustvo cjelokupnom programu. Sve troškove učešća (putovanje, hranu i smještaj u Sarajevu) snose organizatori. Planirano je da filmski radovi budu predstavljeni tokom 12. Pravo Ljudski Film Festivala, koji se održava u novembru.

Više informacija, te direktan link do online aplikacije se mogu naći na web stranici www.capturinghumanity.org ili putem maila apliciram@pravoljudski.org.

Konkurs je otvoren od 19. jula do 18. augusta 2017. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije