Defileom čamaca s lampionima i koncertom otvorena 'Ljeta na Vrbasu'

Anadolija
Defileom čamaca s lampionima i koncertom otvorena 'Ljeta na Vrbasu'
Manifestacija "Ljeto na Vrbasu" koja se u Banjaluci održava 64. put sinoć je otvorena defileom plovnih objekata na Vrbasu i koncertom "Pod zvijezdama".

Koncert su održali Banjalučka filharmonija i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane Srbije, a tokom večeri nastupili su i Kristina Ivanović, Maja Manojlović i Lukijan Ivanović.

Svečano otvaranje upriličeno je na lijevoj obali Vrbasa ispod zidina Kastela, a najveća atrakcije bio je noćni defile nekoliko desetina plovnih objekata u kojem su učestvovali lokalni klubovi vodenih sportova.

Jednu od najstarijih manifestacija u Banjaluci koju organizuje Turistička organizacija Banjaluke, otvorio je Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika Banjaluke.

"U okviru Ljeta na Vrbasu očekuje se da će učešće uzeti oko 500 učesnika u različitim kategorijam", rekao je Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije Banjaluke i dodao da će program u sljedećih 15 dana biti izuzetno bogat i sadržajan.

Do 30. jula u okviru ove manifestacije biće održan niz sportskih i zabavnih sadržaja. Danas se održava Kajak-kanu trka za pionire, u utorak je otvoreni dan ronjenja, a za vrijeme manifestacije održaće se takmičenja u odbojci i fudbalu na pijesku, kao i basketu.

Za sedam dana, 23. jula održava se najatraktivniji dio ove manifestacije, skokovi sa Gradskog mosta i trka dajak čamaca, a za taj dan predviđen je cjelodnevni program na Vrbasu, u okviru kojeg i kotlićijada i izbor najneobičnijeg plovnog objekta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije