Poziv za šetače, trkače, dobre ljude: Pridružite se humanitarnoj utrci za stradale u zemljotresu

0
Radiosarajevo.ba
Poziv za šetače, trkače, dobre ljude: Pridružite se humanitarnoj utrci za stradale u zemljotresu
Oficijelni vizual / Poziv na humanitarnu utrku

Udruženje Dečki u plavom poziva građane svih uzrasta, trkače i šetače, da se pridruže humanitarnoj utrci/šetnji čiji će kompletan prihod biti usmjeren za pomoć stradalim područjima u Turskoj i Siriji. 

Humanitarna utrka "Run for Turkiye & Syria" održat će se u četvrtak 16. februara s početkom u 18,00 sati na Darivi u Sarajevu. Dionica je duga četiri kilometra. 

Startnina za ovu utrku je 10 KM, odnosno onoliko koliko sudionici žele da izdvoje u humane svrhe. 

Danas sunčano i 30°C: Objavljena prognoza do utorka - stižu promjena vremena i zahlađenje

Danas sunčano i 30°C: Objavljena prognoza do utorka - stižu promjena vremena i zahlađenje

"Udruženje 'Dečki u plavom' želi organiziranjem ove  humanitarne utrke, šetnje ili treninga, okupiti sve zainteresirane građane Sarajeva i BiH u humanoj misiji. Kompletan prikupljeni novac od startnina uplatit ćemo za pomoć stanovništvu pogođenim zemljotresima u Siriji i Turskoj.

Ovim također želimo poslati snažnu poruku da je narod Bosne i Hercegovine solidaran sa pogođenim područjima, te uputiti poruke podrške i zahvalnosti našim hrabrim pripadnicima gorskih službi spašavanja i drugih struktura zaštite koji se nalaze u Turskoj i daju nemjerljiv doprinos spašavanju ljudskih života.

Iskoristiti ćemo ovu priliku da pozovemo čitatelje portala Radiosarajevo.ba da dođu u četvrtak, 16. februara do 18 sati na šetalište Dariva i daju svoj doprinos učešćem u ovoj akciji", izjavio je Darko Lončar u ime organizatora. 

Registracija učesnika se vrši od 17:00 na lokaciji starta, nedaleko od tunela na Darivi. Za sve učesnike bit će osigurani startni brojevi i okrjepa. 

Uplate startnina se mogu izvršiti na licu mjesta. 

Trkačka staza na Darivi u Sarajevu
FOTO: Radiosarajevo.ba: Trkačka staza na Darivi u Sarajevu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije