Poziv za pripremu idejnog rješenja plakata povodom Međunarodnog dana žena

Radiosarajevo.ba
Poziv za pripremu idejnog rješenja plakata povodom Međunarodnog dana žena

Mreža za izgradnju mira, Ženska mreža BiH, Agencija za ravnopravnost polova BiH i Inicijativa Građanke za ustavne promjene i ove godine obilježavaju Međunarodni dan žena organizacijom Sedmice izgradnje mira, solidarnosti i ženskih prava u periodu 4 – 10. mart/ožujak, prenosi Ženska mreža.

Međunarodnim danom žena slavimo privredna, politička i društvena postignuća žena diljem svijeta. Pored toga, koristimo ovaj dan da ukažemo na kršenja prava prava i diskriminaciju sa kojim se mnoge žene još uvijek suočavaju. Međunarodni dan žena nam je podsjetnik na sve ono što su žene dosad postigle, te podsticaj za sve ono što se još može učiniti kako bismo živjeli/e u ravnopravnom društvu bez predrasuda i diskriminacija.

2018. godine je u okviru obilježavanja Međunarodnog dana žena širom BiH organizirano 99 aktivnosti u 34 mjesta i grada, uz učešće organizacija civilnog društva, škola, institucija i medija, više na ovom linku.

Ovom prilikom, pozivamo učenike/ce srednjih umjetničkih škola, kao i studente/ice sa fakulteta primjenjenih umjetnosti i dizajna da pošalju svoje prijedloge plakata za ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana žena u Bosni i Hercegovini!

U prijavi je obavezno navesti ime autora/ice (ili grupe autora/ica), kao kontakt podatke (telefon, email).

Nagrada u iznosu 200 KM će biti dodijeljena pobjedničkom radu, a svi ostali prijavljeni radovi će biti prezentirani putem web stranice www.mreza-mira.net.

Prijavom na konkurs autori/ce potvrđuju da su autori/ce svih priloženih radova, i da imamo pravo objavljivanja priložene radova na svim komunikacionim kanalima.

Prijave možete slati putem maila info@mreza-mira.net najkasnije do nedelje, 24. februara/veljače.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije