Potpišite peticiju - kucnuo je čas, zaštitimo rijeke u BiH!

3
Radiosarajevo.ba
Potpišite peticiju - kucnuo je čas, zaštitimo rijeke u BiH!
Foto: Privatni album / Lejla Kusturica

Lejla Kusturica, direktorica Fondacije Atelje za društvene promjene - ACT sa sjedištem u Sarajevu, koja se zalaže za zaštitu bh. rijeka i šuma i suprotstavlja ekološkom nasilju kao najtežoj povredi prava građana BiH.

Upravo je ova fondacija na društvenim mrežama i digitalnim platformama objavila zanimljiv snimak od 120 sekundi u kojem poznate javne ličnosti iz BiH Jasna Diklić i Alban Ukaj govore o važnosti da je kucnuo je čas da zaštitimo bosanskohercegovačke rijeke.

Lejla Kusturica - undefined

Foto: Privatni album: Lejla Kusturica

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

"Nakon više od 10 godina teške borbe, došli smo na dva koraka od potpune zabrane izgradnje novih malih hidroelektrana u FBiH. Nedostaju još dva “ZA” Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamenta Federacije.

Narod je rijeke (od)branio tijelima, a na vama je sada lakši dio zadatka: Usvojite, bez amandmana i nepotrebnog odugovlačenja, Zakon o dopunama Zakona o električnoj energiji u FBiH i stavimo historijsku tačku na i kada su mHE u pitanju", navodi se u objavi.

Naglašeno je da će se pratiti glasanje, te da svi mogu dati svoj doprinos zaštiti bosanskohercegovačkih rijeka potpisivanjem peticije na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije