Postavljena skulptura velikanu Mirzi Delibašiću ispred dvorane na Skenderiji

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Zong

KONACNO statua kako prilici!!!

Objektivan i nepristran

Lijepo! Mirza, neponovljivi!! Samo imam dvije primjedbe (sta cu kad sam kritican po prirodi). Prva je ovo nije nikako Mirzin sut. On je pucao visoko podignutih ruku, skoro ispruzenih laktova, najvise iz zgloba. Ne znam zasto je predstavljen ovako u ovom sutu koji nije njegov. Druga primjedba, a zasto nema malo i ostalih iz one zlatne Bosnine generacije? Bez njih se isto ne bi osvojilo europsko zlato u Grenobleu. Tu prije svega mislim na Varaju i Rasu. Ali i na ostale, Bengu, Bosiocica, Mutu, Sabeta... Cisto kosarkaski, najznacajniji igrac Bosne iz tog doba je bio uz Mirzu zasigurno Zarko Varajic. Bez njega se sigurno ne bi osvojilo sto se osvojilo. Zivci, uvijek izmedju solidnog do izvanrednog procenta suta, pravi sportist i ono najznacajnije: liderstvo. Nije slucajno kapiten bio on, a ne Mirza.

.

Čestitke kiparu

Guest

Pa zar nema već jedna preko puta FISa???

Bos-Sa

Mirza je bio i ostao Zlatni kosarkas i ljudina.Nikada ga ne smijemo zaboraviti i nikako povrijediti.Sada nije rijec o Z.Varajicu,ili Davorinu Popovicu ili Kemalu montenu.Trnutno je ovo jedan dug Sarajeva,najboljem

@ Objektivan i ......

Nije ovo skok šut nego slobodno bacanje. Varajić jeste zaslužan za KK.Bosnu i bio je odličan ali se oni ne mogu porediti isto kao Indexi i Bijelo dugme.

Objektivan i nepristran

Nije ovo skok šut nego slobodno bacanje. Varajić jeste zaslužan za KK.Bosnu i bio je odličan ali se oni ne mogu porediti isto kao Indexi i Bijelo dugme. ka @ Objektivan i ...... ************************************ Nema veze, nije ni slobodna ovako izvodio, nego opet onaj isti stil, propne se, zategne se, ispruzi maksimalno ruke i slijedi izbacaj iz zgloba. I naravno pogodak! :) Sto se tice poredjenja, niko ne poredi direktno, kako ces i poredit krilo i beka. Ja samo kazem da se nije ucinilo dovoljno za Varaju, gdje je njemu kakav spomenik, i on je umro, pa nista, a po ucinku je bio U NAJMANJU RUKU ISTO TOLIKO zasluzan sto je Bosna bila ono sto je bila.

Jel

Mu sin narkoman bio na svecanosti

Haj sad opet obrisi islamisticko-fasisoidni novinaru radiosarajlabada

Lijepe riječi su ukras!

Sto mi brises komentare kad nema psovki ili vam smeta istina???

A gdje je spomenik davorinu, njegovom drugu, legendarnom pjevacu indexa i rodjenom sarajliji? Valjda nije zasluzio zato sto je bio srbin?

/ Najnovije