Porodični i ekološki dan Općine Centar: Zabava za najmlađe

Radiosarajevo.ba
Porodični i ekološki dan Općine Centar: Zabava za najmlađe
Foto: Općina Centar / Porodični i ekološki dan Općine Centar Sarajevo

Pionirsku dolinu u Sarajevu, povodom održavanja manifestacije „Porodični i ekološki dan Općine Centar Sarajevo” danas je posjetio veliki broj mališana.

Iz Općine Centar Sarajevo su saopćili da su uz finansijsku podršku općine, organizatori manifestacije Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ te Služba za obrazovanje, kulturu i sport, za najmlađe posjetioce pripremili bogat kulturno-zabavni i sportski program.

U ime načelnika Općine Centar manifestaciju je otvorio njegov savjetnik za investicije Mustafa Resić, koji je svim posjetiocima poželio dobrodošlicu i dobru zabavu u Pionirskoj dolini, zelenoj oazi u centru grada.

"Vjerujem da ćete tokom našeg druženja steći nova prijateljstva i nešto novo naučiti o zaštiti okoliša. Nije slučajno odabrana ova dolina koja slovi za jednu od najljepših zelenih oaza u gradu, a želimo našim najmlađim usaditi ljubav prema zaštiti svog okoliša, voda i rijeka koje život znače, šuma koje nam daju kiseonik neophodan za život na zemlji", rekao je Resić.

Mališane su na postavljenoj centralnoj pozornici u Pionirskoj dolini zabavljale polaznice Škole baleta Centra kulture i mladih, omladinski pogon Kulturno umjetničkog društva „Baščaršija“, mađioničar, mažoretkinje iz Čapljine.

S najmlađima su se danas družile razne maskote junaka iz crtanih filmova, a na kraju manifestacije bosanskohercegovački pjevač Latif Moćević je održao solo koncert. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije