Popularni glumac iz serije "Ertugrul": BiH je moja druga domovina

Anadolija
Popularni glumac iz serije "Ertugrul": BiH je moja druga domovina
Sedma manifestacija "Noć tursko-bosanskog prijateljstva" održana je u subotu navečer u Visokom. Nakon što je događaj šest puta do sada upriličen u Zavidovićima, organizatori su odlučili da ove godine domaćin bude Visoko.

Ovaj jedinstveni kulturno-muzički događaj održan je u KSC "Mladost", a ima za cilj jačanje bratskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Turske. 

U trosatnom programu učestvovali su "Divanhana", Armin Muzaferija, Ilma Karahmet, KUD Visoko, te pjevač i suorganizator iz Republike Turske – Orhan Cakmak. 

Manifestaciju je organizovala Općina Visoko i Bosansko- turska platforma prijateljstva. Programu je prisustvovao i ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc, koji se zahvalio svima koji su prisustvovali večerašnjem programu. 

"Ovo je postalo tradicionalno. Mi i BiH smo vezani kroz dugu historiju, ovaj događaj radimo da učvrstimo veze prijateljstva", rekao je Orhan Cakmak. 

Glumac Mehmet Pala iz serije ”Ertugrul“, koji je na sceni izveo monolog, rekao je da mu je BiH druga domovina. 

Izrazio je zadovoljstvo što se serija u kojoj je glumio prikazuje i u BiH kao i time što ljudi u BiH uče turski jezik. Svim učesnicima večeras su dodijeljene i zahvalnice. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije