Popularni američki pjevač je 1984. snimio spot u Muzičkoj školi Ilidža

V.A.Z.
Popularni američki pjevač je 1984. snimio spot u Muzičkoj školi Ilidža
Screenshot / John Denver na Ilidži

Sarajevo je u februaru 1984. bilo centar svijeta, a mnoge poznate ličnosti  sa zapada iskoristile su Zimske olimpijske  igre kako bi možda prvi put posjetile neku socijalističku zemlju i uvjerili kako se u njoj živi. 

Poznati američki country pjevač  John Denver je uoči Olimpijade snimio dokumentarac o Jugoslaviji.  Taj televizijski putopis, snimljen za američku televiziju ABC, prikazao je Sarajevo kroz njegove znamenitosti i ljude, ali i muziku. 

Posjeta Muzičkoj školi na Ilidži i druženje s mladim gitaristima bila je prilika da John Denver snimi video za svoj poznati hit "Country road  take me home". 

Sve je snimano u učionici, a na tabli se vide kredom napisani akordi pjesme. John Denver ispred cijelog razreda najprije je objasnio tekst pjesme, a potom je započeo. Glasovi sarajevske djece u horu bili su najljepša pratnja koju je mogao zamisliti.

Pogledajte kako je to izgledalo i kako su mališani gosta dočekali izvedbom tadašnjeg eurovizijskog hita Đuli   (na 2'20''): 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije