Ponovo poskupili ćevapi na Baščaršiji: Za naš džep nije dobro, turistima - svejedno

18
L.S.
Ponovo poskupili ćevapi na Baščaršiji: Za naš džep nije dobro, turistima - svejedno
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Rast cijena svih namirnica i tradicionalnih jela kako u Sarajevu tako i drugim gradovima BiH je realnost kojoj nažalost svjedočimo svakodnevno. 

I sarajevski ćevapi ponovo su poskupjeli. Na Baščaršiji više ne možete dobiti malu porciju po cijeni od 3,50 KM, niti veliku za 7 KM. Prema novim cijenama mala porcija ćevapa košta od 4 do 5KM na Baščaršiji, dok su velike porcije od 8 do 10 KM.

Pljeskavica je uglavnom 9 KM, velika porcija sudžukica 10 KM, kombinacija ćevapi i sudžukice oko 10KM, teleći ražnjići oko 12 KM.

Savez smanjio kaznu Ismiru Mirviću, FK Sarajevo definitivno ostao bez bodova

Savez smanjio kaznu Ismiru Mirviću, FK Sarajevo definitivno ostao bez bodova

Nekad su ćevapi bili i 2 KM, pa se vremenom cijena povećavala za 0,50KM, da bi danas imali cijenu veću od 4 KM. S obzirom na poskupljenja cijena mesa, očekivana su povećanja cijena u svim ćevabdžinicama. No, da li je ovo zaista opravdano?

"Nažalost cijene smo morali promijeniti, jer je i nama meso poskupjelo, nabavna cijena nije ista. Mislim da nije pretjerano, ko voli roštilj, jest će ga i dalje", kazali su ranije za portal Radiosarajevo.ba iz jedne od ćevabdžinica na Baščaršiji.

I da, kvalitet je srećom neupitan, ko voli roštilj počastit će se s vremena na vrijeme jednom lijepom porcijom.

Cijena kilograma junetine prije nekoliko mjeseci bila je oko devet KM, a sada je 13 KM i više, dok je kilogram teletine bio 18 KM, a sada se kreće oko 24 KM.

Kako se može primijetiti na Bačšaršiji turista ne manjka. Uprkos poskupljenjima koji za naš džep nisu dobra, za turiste nisu problem, ćevabdžinice, buregdžnice i aščinice su pune.

U baštama kafića i restorana traži se stolica više. 

Možda neki od nas neće naručivati deset ćevapa u čitav somun, ali zato može nekad i pet u pola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije