Pokrenuta humanitarna akcija nabavke UZV aparata "Pružimo ruke pacijentima"

0
Radiosarajevo.ba
Pokrenuta humanitarna akcija nabavke UZV aparata "Pružimo ruke pacijentima"
Foto: DiTB / Humanitarna akcija

Udruženje/Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH pokrenula je humanitarnu akciju za nabavku UZV aparata Nefrološko/Transplatantacijskom  odjelu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Akcija nosi naziv „Pružimo ruku pacijentima“.

Kako su naveli iz ovog udruženja, za pomoć nsu im se obratili ljekari internog odjela UKC Tuzla kako bi pokrenuli akciju i nabavili bolji i moderniji ultrazvučni aparat koji bi pomogao kod pregleda bubrežnih pacijenata, bolje i tačnije dijagnoze.

"Prihvatili smo da budemo nosioci aktivnosti ove humanitarne akcije jer smatramo da je to u najboljem interesu naših dijaliznih i transplantiranih pacijenata. Na taj način ćemo olakšati rad  liječnicima u našem najboljem transplantacijskom centru, ubrzati i poboljšati transplantacijski program i tako pomoći i pružiti ruku našim kolegicama i kolegama koji su na dijalizi, ali i onima koji čekaju na transplantaciju nekog od unutarnjih organa", naveli su iz Udruženja/Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH.

Svi koji žele pomoći, novčane priloge mogi uplatiti na račun novog udruženja.

Broj tekućeg računa: 1406041130000166

Broj deviznog računa: 1406041200356109

SWIFT Code: SABRBA22  Sberbank

IBAN Code: BA391406041200356109

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije