Pokrenuta kampanja za prikupljanje novca za film Bosanski vitez

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

PD

Zasto ne snimate film u Bosni i Hercegovini !!!????

Pehlivan

Pa ne možemo brate svi biti vitezovi, neko mora biti i kmet. Jer kako ćemo ekonomski održati tu romantiziranu verziju, bosanske prošlosti?

Da je bosnjacki vitez

Za viteza Bosnjaka odmah 1000 eura dajem

Zike

ka Pehlivan To isto kao kad skandinvci sebe nazivaju vikinzima, a vikinzi bili "vojna" snaga tog perioda, pljackasa i ubice. Samo mali broj njih je isao na takve zadatke, mali broj u odnosu na broj stanovnika te regije. To bi isto bilo kao kad bi amerikanci sebe u nekoj buducnosti nazivali marincima. Apsurd!

@ PD

>>Zasto ne snimate film u Bosni i Hercegovini !!!???? ka PD<< "Do sada smo snimali na Bobovcu, Ostrošcu, Starom gradu Visoko, Srebreniku i svim dijelovima srednjovjekovnog kraljevstva BiH koji su tada bili značajni. međutim, ići ćemo i u Rusiju da vidimo gdje je završila Povelja Kulina bana, u Dubrovnik gdje je bila druga, zatim u Rim da vidimo gdje je završila posljednja Bosanska kraljica a potom ćemo ići da nađemo i posljednji Tvrtkov zlatnik koji se nalazi u New Yorku u muzeju, a i pričat ćemo s ljudima u Americi koji su bili dio naše historije. Zapravo, hoćemo da napravimo jedan vrhunski film i priči o Seadu Deliću koji traga za identitetom. U suštini, to je priča svih nas – Bosanaca kojima fali tog osjećaja identiteta BiH" - rece reziser

podrzavam!

fali nam tog promoviranja naseg identiteta! Samo predlazem autorima da niposto ne nastavljaju dalje bez prof. Envera Imamovica, on je veleum za historiju nase Bosne! Da imam viska para, dala bih za ovu sjajnu ideju. Nazalost, ovako samo mogu ponuditi volontiranje :-)

/ Najnovije