Uručeni pokloni istaknutim učenicima svih škola Kantona Sarajevo

J. Ć.
Uručeni pokloni istaknutim učenicima svih škola Kantona Sarajevo
U svim osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo, od školske 2010./2011. godine ne biraju se učenici generacije.

Iz tog razloga, namjera ministra za obrazovanje, nauka i mlade Kantona Sarajevo Elvira Kazazović bila je da na sličan način oda priznanje učeniku iz svake škole koji se svojim ukupnim angažiranjem u nastavnim i vannastavnim aktivnostima isticao, odnosno učestvovao na takmičenjima, u raznim projektima i uopće u promoviranju škole.

"S obzirom na to da ova školska godina teče i da je neophodno da nešto uradimo, sigurno neće zaživjeti u ovoj školskoj godini, mi smo se opredijelili da pošaljemo jedan dopis svim osnovnim i srednjim školama Kantona Sarajevo kako bi nam oni izabrali svog najizvrsnijeg učenika, koji je svojim kvalitetom, prema mišljenju svih zaposlenika u školi zaslužan da bude kao broj jedan ispred te škole", rekao je novinarima ministar Kazazović.

Danas je 114 učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo dobilo prigodne poklone.

Jedan od njih je i učenik srednje Trgovačke škole Omar Ali Shanan kojem je informatika ključno opredjeljenje.

"Ova škola mi i nije bila prvi izbor, ali sam ipak završio u njoj. Bio sam baš uspješan. Imao sam odličan uspjeh i odlično vladanje. učestvovao sam u International Burch takmičenju, zatim Academy 387 na kursu. Prilikom gostovanja Norveške ambasade pravili smo prezentaciju na engleskom, i tu sam bio jako uspješan", kazao je Shanan, istaknuvši da je škola nakon te prezentacije koju su održali učenici dobila donaciju i opremu koja im omogućava bolji rad i usavršavanje u tom pravcu.

Kazazovic_pokloni_ucenici_KS_RSA4.jpg - Uručeni pokloni istaknutim učenicima svih škola Kantona Sarajevo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije