Pogledajte novootvoreni bazen u Sarajevu, poznata i cijena svih ulaznica

4
Radiosarajevo.ba
Pogledajte novootvoreni bazen u Sarajevu, poznata i cijena svih ulaznica
FOTO: Facebook / Bazen u Vogošći

Sarajevo je danas zvanično dobilo novi bazen

Bazen sa kupalištem, svlačionicama i kupatilima u Poslovnom centru WOG u Vogošći, ima površinu od 850 kvadrata, napunjen je vodom i svaki će dan u vremenu od 8 do 22 sata biti na raspolaganju plivačima.

Bazenom upravlja Javna ustanova Kulturno sportski centar Vogošća i stavljen je na raspolaganje građanima Sarajeva, Vogošće i svima drugima koji su zainteresirani za njegovo korištenje.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba posjetila je danas novootvoreni i razgovarala sa Elvirom Kitušom, v. d. direktorom JU KSC Vogošća i Mirzom Derviševićem, upravnikom bazena.

"Općinsko vijeće je 22. juna dalo saglasnost KCS Vogošća da potpiše ugovor o zakupu bazena. Ugovor je potpisan na Dan općine Vogošća 24. juna. Imali smo ambiciozan plan da bazen otvorimo početkom augusta, ali smo naišli na velike probleme, jednim dijelom i zbog pandemije koronavirusa. U toku tri i po mjeseca smo naišli na niz tehničkih i specifičnih problema, koje smo nadljudskim naporima uspjeli sanirati i riješili. Uspjeli smo na kraju i dobiti dozvolu za rad i odmah jutros bazen pustili u funkciju. Zaista sam presretan, jer smo uložili mnogo napora i truda", kazao nam je Elvir. 

Bazen u Vogošći - undefined

FOTO: Facebook: Bazen u Vogošći

On kaže da je Kanton Sarajevo dobio veličanstven sportski objekt, sa 503 kubika vode. 

"Moram istaći da je ovo jedan od najzahtjevnijih projekata KSC Vogošća, možda i historijski. Na kraju smo pokazali da možemo realizirati ovakve zahtjevne projekte. Zahvalio bih se građanima Vogošće na pomoći i strpljenju. Hvala načelniku Edinu Smajiću te nadležnim službama koji su podržali naš projekt, te ministru sporta Kenanu Alikadiću. Hvala Hayatu, sa kojim smo zajednički prevazišli sve prepreke i probleme. Našim sugrađanima je poslije osam i pol godina na raspolaganju bazen i od srca im želim da sto duže vremena uživaju u njemu"., dodao je Elvir Kituša.

Upravnik bazena Mirza Dervišević vjeruje da će bazen imati veliku posjetu.

"Ovo nije veliki bazen, ali vjerujem da će se svima svidjeti. U planu je pokretanje mnogih projekata, koji se odnose na grupne i individualne škole plivanja, te za stariju životnu generaciju. Očekujemo da realiziramo i saradnju sa Ministarstvom obrazovanja kroz projekat "četvrti čas škole plivanja", gdje će se, pored Općine Vogošća, priključiti Općina Ilijaš i Općina Centar. Hvala načelniku Smajiću i ministru Alikadiću na podršci i pozivam sve građane ne samo iz Kantona Sarajevo, već i iz drugih gradova da nas posjete.Hvala i Hayatu, koji je s nama ušao u ovaj zajednički projekt", podvukao je Dervišević, koji je zadovoljan rekonstrukcijom bazena i podvukao da se zajedničkim snagama može realizirati i veliki projekti kakav je ovaj.

Zanimale su nas cijene ulaznica i u KSC Vogošća se nadaju velikim posjetama.

"Karta za dva sata iznosi šest KM, a dnevna karta je osam maraka, a može se zadržati maksimalno šest sati. Mjesečna ulaznica iznosi 70 maraka. Kada se to podijeli na 30 dana u mjesecu, ispadne da dnevni ulaz na bazen iznosi nešto više od dvije marke što smatramo da je veoma povoljno", podvukao je direktor Elvir Kituša.

Pogledajte kako bazen izgleda:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije