Pogledajte kako večeras prelijepo izgleda novi dom Goethe-Instituta

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako večeras prelijepo izgleda novi dom Goethe-Instituta
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Goethe-Institut BiH danas slavi otvorenje nove kuće

Pod motom "Naš novi Goethe-Institut: otvoren. inovativan. zelen." Goethe-Institut Bosne i Hercegovine, danas je u Sarajevu svečano otvorio novu kuću.

Povodom otvorenja nove kuće Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine  berlinski umjetnički kolektiv LiCHTPiRATEN transformirao je novu kuću audio-vizualnim performansom u objekat koji predstavlja simbol bezgraničnog razumijevanja koje nadilazi granice.

Nakon toga bosanskohercegovački DJ-evi iz berlinskog muzičkog projekta UNITED WE STREAM BALKAN organizirao je zabavu otvorenja u garaži uz osvježenja i poznate berlinske kobasice sa sosom od karija.

Teatarski projekt koji uključuje osobe s invaliditetom: 'Svijet mogućnosti' premijerno u NPS

Teatarski projekt koji uključuje osobe s invaliditetom: 'Svijet mogućnosti' premijerno u NPS

Nova kuća Goethe-Instituta otvorena je na adresi Džidžikovac 5, a ujedno su proslavili i svoj 22. rođendan.

Sa ovom novom, modernom zgradom u središtu općine Centar, poslovnom sjedištu i sjedištu upravnih i administrativnih tijela, u neposrednoj blizini brojnih kulturnih ustanova i ambasada evropskih zemalja, njemački kulturni institut u Sarajevu želi da bude mjesto učenja i susreta, mjesto njemačko-evropske-bosanskohercegovačke razmjene.

Podsjećamo, do maja 2022. održavat će se različiti kulturni i obrazovni programi za učenike i učenice njemačkog jezika svih starosnih grupa, nastavnike i nastavnice njemačkog jezika, kulturne radnike/ce i sve osobe koje se zanimaju za Njemačku.

Goethe-Institut je kulturni institut Savezne Republike Njemačke koji djeluje širom svijeta.

Sa 157 instituta u 98 zemalja potiče poznavanje njemačkog jezika u inostranstvu, njeguje međunarodnu kulturnu saradnju i posreduje aktuelnu sliku Njemačke.

Saradnjom s partnerskim institucijama na brojnim drugim lokacijama, Goethe-Institut ukupno širom svijeta ima više od 1.000 kontaktnih mjesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije