Pogledajte kako je danas u Međugorju gdje se obilježava godišnjica Gospina ukazanja

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je danas u Međugorju gdje se obilježava godišnjica Gospina ukazanja
Foto: Medjugorje-info.com / Obilježavanje ukazanja

Međugorje danas proslavlja 39. obljetnicu Gospina ukazanja.

Svečana sveta misa služit će se u 19 sati.

Svečano misno slavlje na uočnicu je na vanjskom oltaru međugorske crkve sv. Jakova predslavio fra Danko Perutina, mostarski gvardijan, u koncelebraciji fra Mire Šege i fra Marinka Šakote i još desetak svećenika.

U Međugorju su brojni domaći hodočasnici, najvećim brojem Brotnjaci, koji su bili i sudionici prvog zavjetnog hodočašća iz Čitluka do Međugorja – “Zavjet Gospi”, ali i župljani i hodočasnici iz BiH i ponešto iz Hrvatske, piše Medjugorje-info.com. Nakon njega, kao što je običaj, Gospin hvalospjev predmolili su Marija Pavlović Lunetti i Ivan Dragičević.

Nakon večernje svete Mise uslijedit će zajedničko jednosatno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu, koje se nastavilo u tišini do 6 sati ujutro.

Vrijedi primijetiti da niti jedna osoba ne nosi masku, dok je socijalna distanca bila primjetna samo u određenim dijelovima obilježavanja. Mediji javljaju da je na ulicama hiljade ljudi...

Video možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije