Više pažnje i energije usmjeriti ka inkluziji djece s poteškoćama

J. Ć.
Više pažnje i energije usmjeriti ka inkluziji djece s poteškoćama
U prostorijama DM prodavnice na Dobrinji, danas je uručen ček za realizaciju projekta "Pomozi mi da lakše odrastem".

Volonterki ovog udruženja i projekt koordinatorici Maidi Hasečić ček su uručile Matea Tadić-Antičević, menađerica Finansijskog knjigovodstva DM-a te, Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija i upravljanja održivošću Raiffeisen kanke.

Navedeni projekat jedan je od 10 izabranih u sklopu inicijative "DM (zajedno) za bolje sutra". Njegova vrijednost je 4.520 KM, a podrazumijeva uređenje prostorija i nabavku didaktičkog materijala za rad sa djecom s poteškoćama u razvoju.

Cilj projekta je ponuditi korisnicima besplatne radionice vođene od strane stručnjaka u cilju inkluzije u bh.društvo, konkretnije u redovno školstvo, te pomoć kako socijalno ugroženim porodicama tako i roditeljima za rad sa djecom kod kuće.

"Naše udruženje je specifično po tome da pruža besplatne usluge stručnog osoblja, i to logopeda, psihologa, pedagoga, po potrebi višeg fizioterapeuta i defektologa", kazala je predstavnica udruženja Hasečić, ističući kako je udruženje "Dobro djelo" osnovano u januaru ove godine te kako im ova podrška jako mnogo znači.

"Ovo je prva zvanična podrška koju smo dobili apliciranjem na javni poziv. Dosada smo aplicirali na općinske javne pozive i od ministarstava, ali oni nažalost nisu imali sluha da prepoznaju, te ih ovom prilikom pozivamo da se ugledaju na kompanije poput DM-a i Raiffeisen banke kako bi podržali naš rad", kazala je Maida zahvalivši se navedenim kompanijama koji su prepoznali vrijednost ovog projekta, kao i drugim koje su se uključile u realizaciju samog projekta.

Povodom podrške dm inicijativi Hadžiomerović izrazila je zadovoljstvo što su zajedno sa poslovnim partnerom, kompanijom dm-a, podržali rad ovog udruženja i što su dio jedne ovakve lijepe priče.

"Iskreno se nadamo da će donirana sredstva pomoći u ispunjenju plemenitog cilja ovog projekta, a to je inkluzija djece sa poteškoćama u razvoju u društvo. Mi kao banka već niz godina, kao finansijski, tako i kroz volonterske aktivnosti naših zaposlenika podržavamo projekte fokusirane na rad sa djecom i osobama sa posebnim potrebama a što je u sladu sa našom strategijom održivosti“, kazala je Hadžiomerović.

Kompanija DM i u proteklim godinama podržavala je projekte za osnaživanje te inkluziju djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

"Realizacija ovog i sličnog projekta važna je za širu i društvenu zajednicu", izjavila je Tadić-Antičević, te dodala kako joj je drago da su najprije njihovi zaposlenici, a potom i članovi stručnog žirija prepoznali važnost ovog projekta.

"Svi bismo trebali više pažnje i energije usmjeriti ka inkluziji djece sa poteškoćama u razvoju u redovne društvene i školske aktivnosti. Nadam se da će tome doprinijeti i realizacija ovog projekta", istakla je Tadić-Antičević uz zahvalnost Raiffeisen banci na potpori koju su pružili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije