Pedeset bihaćkih muzičara snimilo spot "Ulicom Bišća"

Radiosarajevo.ba
Pedeset bihaćkih muzičara snimilo spot "Ulicom Bišća"
Screenshot / Ulica Bišća

Poznati bihaćki muzički umjetnik Adnan Busuladžić sa svojom ekipom iz Haman jazz benda napravio je aranžman za pjesmu "Ulicom Bišća".

Ovaj muzičar koji već godinama sa balakanskom super zvijezdom Dinom Merlinom obilazi najveće svjetske bine, a u međuvremenu radi i kao profesor saksofona i klarineta u „Umjetničkoj školi“  Bihać,  pozvao je prijatelje i kolege da mu se pridruže na snimanju ove pjesme.

Više od pedeset muzičara, pjevača i umjetnika iz Bihaća odazvalo se pozivu.

Mladi i oni uvijek mladi, iskusni i početnici, poznati i oni koji će to tek postati, svi su bezrezervno podržali ovu ideju i ugradili sebe u novu staru himnu Bihaća. Među njima Alen Islamović i Toni Janković - članovi velikih ex Yu rock bendova Bijelo dugme i Divlje jagode, zatim poznate sevdalije Ibro Selmanović i  Dinko Mujanović, ali i popularni Zosko iz Babe Barbarelle, Džengis iz benda Retro, Saša iz Starta, Jure iz Jall Aux Yeuxa, muzički producent Mahir Sarihodžić  i mnogi drugi.

U spotu se takođe pojavljuju učenici i profesori iz „Umjetničke škole“ Bihać.

Pjesmu je miksao Nemdžad Alić iz bihaćkog studija Amadeus.

"Umjesto da prošetamo Ulicom Bišća i osjetimo ljepotu grada na Uni, sada smo svi u svojim kućama, u dvorištima ili na terasama. Odlučili smo da u  kućnoj produkciji zabilježiti i ovo neobično doba našega grada – vrijeme Korone. Uz veliku pomoć Elvira Hadžića koji je mnoštvo kućnih videa  spojio u jedno, uspjeli smo napraviti video zapis koji dokumentuje vrijeme u kojem živimo  i grad koji volimo. Jer grad jesu ulice ali prvenstveno grad su njegovi stanovnici, a ponajprije umjetnici, muzičari i entuzijaste. Zapjevajmo zajedno Ulicom Bišća", poručio je autor Adnan Busuladžić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije