Pariz okićen vrtovima velikog bh. umjetnika Safeta Zeca

Radiosarajevo.ba
Pariz okićen vrtovima velikog bh. umjetnika Safeta Zeca
Foto: Hayat / Ilustracije Safeta Zeca u Parizu

Glavni grad Francuske Pariz ovih dana je okićen vrtovima jednog od najznačajnijih bh. umjetnika Safeta Zeca na većini reklamnih panoa.

Naime, francuska kompanija Hermès početkom ove godine predstavila je novi parfem Un Jardin sur la Lagune (Vrtovi lagune), za kojeg je ilustracije na kutijama radio upravo Zec.

“Jardin sur la Lagune će nas odvesti u Veneciju i otkriti čaroliju skrivenog mjesta iza kamenog zida. Christine Nagel, dizajnerica perfema u Hermèsu, krenula je u legendu u potrazi za tajanstvenom baštom, koju je engleski voditelj izgradio na vodi. Našla ju je. To je obična bašta, kojoj je priroda oduzela sva prava na divljinu. Vegetacija je preživjela test vremena, a vjetar i slane vode ostavile su na vegetaciji kristalne naslage”, piše portal Harpersbazaar.cz.

Parfem se našao u prodaji početkom marta.

Hermès je porodična firma koju je 1837. godine osnovao Thierry Hermès u Parizu. Kompanija je svjetski poznata, ima više od 12.000 zaposlenih i prihode od 5,5 milijardi eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije