Ovo su TIMSS zadaci na kojima su bh. učenici pokazali ispodprosječno znanje

/ Komentari (16)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

SNL

Slabo se trazi da djeca shvate tj da imaju razumjevanje onoga sto ih uce, a ocjenjivanje je svedeno na provjeru onoga naucenog na pamet. Pored toga je potrebno razumijeti da je ovo provi put da su se pripremali za slican nacin provjere. Sljedece godine ce biti mnogo bolje.

Zong

Buduci teoreticari zavjera

Azra

Pa kazu mi smo najpametniji, glupi amerikanci i sl. @SNL nema ovo veze sa praksom, ovo je logicko rasudjivanje. Ovakve stvari se ne uce, ovo je cista logika.

Shoma

Al bi se nasa djeca opet bolje snasla od ostali i ugradila u konacno rjesenje zadatka.

Klon

Naš je još na fakultetu profesor tjerao da znamo definicije na pamet. A o čemu se radi malo nas je imalo pojma njemu se jednostavno nije objašnjavali ili ni njemu nije bilo jasno što je izvjesnije

Klon

Naš je još na fakultetu profesor tjerao da znamo definicije na pamet. A o čemu se radi malo nas je imalo pojma njemu se jednostavno nije objašnjavali ili ni njemu nije bilo jasno što je izvjesnije

seljak

Jala Brat, Buba Koreli, Cerix, Baka Prase i Omco likes this

seljak

>>Slabo se trazi da djeca shvate tj da imaju razumjevanje onoga sto ih uce, a ocjenjivanje je svedeno na provjeru onoga naucenog na pamet. Pored toga je potrebno razumijeti da je ovo provi put da su se pripremali za slican nacin provjere. Sljedece godine ce biti mnogo bolje. ka SNL<< Jesi li ti uopste svjestan koliko si nepismen?

.

Tuga je što kod nas ima i dosta odraslih koji bi garantovano "podbacili" na nekim od ovih pitanja. Al' zato znaju sve o vakcinama, virusima i ostalim "izmišljotinama", o "petge", o zavjerama, ko koga čipuje i zašto.

JA1

Ovo nije posten test, pa odgovore na ova pitanja ne znaju ni odrasli glosaci SDA iliti navijaci, kako ce onda jadna djeca znati.

nasvasta

Sram neka je SDA SBB SDP ASDA kada u ministarstva obrazovanja i za direktore škola postavljaju ulizice podguzne muhe a izbjegavaju dokazane strućnjake ,njima je cilj uništiti bošnjake ,a svojim tupanima obezbjedili diplome iz štamparija ,narode odjebite ih ili ćemo njihovim radom postati polupismeno pleme i našu djecu vide kao buduće robove .

Kkskkskks

Problem je u roditeljima koji maltretiraju profesore i svi hoce da im djeca imaju 5. Takodjer u skolama su kriteriji veoma niski. Be mogu svi imati 5. Ako svi imaju 5 tu nesto nije u redu. Niz problema postoji ali 99% ih potice iz kuce. Danas kad cujem seljacki naglasak kod profesora kosa mi se dize na glavi

ja

A to što su uglavnom polupismeni, nikom ništa.

nisu to bosanci, bosanci su izumrli

papci ucitelji, papci roditelji, sta ce biti djeca?

Bonasera

Naš je još na fakultetu profesor tjerao da znamo definicije na pamet. A o čemu se radi malo nas je imalo pojma njemu se jednostavno nije objašnjavali ili ni njemu nije bilo jasno što je izvjesnije ka Klon Isto tako su nas "tjerali" da naučimo pravopis i konstrukciju rečenice.

D2V3

Nasi ucenici u IV razredu ne uce decimalne brojeve, preslikavanja tipa osna simetrija, modeliranje geometrijskih figura... Ovdje je neko promasio uzrast na kojem je prema nasim NPP bilo razumno testirati... ili izmijeniti NPP za odredjene razrede (nasi ucenici jedva i planirano usvajaju)

/ Najnovije