Sarajevo: Svečano otvoren prvi mini univerzitetski hub u Bosni i Hercegovini

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Svečano otvoren prvi mini univerzitetski hub u Bosni i Hercegovini
Foto: BBI Banka / Otvoren prvi mini univerzitetski hub u BiH

U četvrtak 1. augusta 2019. godine u Ulici Kolodvorska 12 u Sarajevu upriličeno je svečano otvorenje prvog multifunkcionalni prostora za srednjoškolce/ke, studente/ice, kao i freelancere/ke.

Ovo će biti prvi mini univerzitetski hub u Bosni i Hercegovini, kao rezultat ideje mladih ljudi, koji su odlučili da pokrenu vlastiti posao.

Homework doo će omogućavati učenje u grupi, individualno učenje, držanje instrukcija, seminara, konferencija, radionica, kao i mnoštvo drugih aktivnosti namijenjene za najosjetljiviju populaciju u BiH. Prostor je svijetao, prozračan i motivirajući, a krajnji cilj jeste da postane najveći centar za učenje u naredne 3 godine širom zemlje.

Cijene su prilagođene mladim ljudima i iznosi 1 KM po satu, ali postoje i ponude za mjesečne pretplate.

Na samom početku svoju svesrdnu podršku su pružili: BBI Banka, koja je omogućila da se ideja realizuju u sklopu Start up Challenge-a na Sarajevo Business Forumom zajedno sa svojim partnerima.

SBF je omogućio da ideja Homework-a dopre do ušiju mnogih ljudi u biznisu, i jedna takva je bila investitorica, koja se odlučila da pomogne u realizaciji ove ideje do kraja.

Direktor BBI banke se obratio svim prisutnima i izrazio svoje zadovoljstvo realizcijom ideje.

Pored toga, kompanije poput Raiffeisen banke, čija se predstavnica također obratila i izrazila zadovoljstvo što su dio ove ideje, kao i Akova pružili su podršku ovom projektu i za sve srednjoškolce/ke i studente/e omogućili sat vremena besplatnog korištenja prostora za narednu godinu dana.

Grad Sarajevo, na čelu sa gradonačelnikom, gospodinom Abdulahom Skakom, omogućilo je studentskoj populaciji vikendima 4 sata besplatnog učenja. Ovim putem izražavamo svoje zadovoljstvo, jer su i državne institucije uvidjele značaj ovom projektu, a Grad Sarajevo je prvo koje je to prepoznalo.

Na samom otvorenju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnik gdin. Ivica Šarić.

Svoja vrata za sve posjetioce i posjetiteljke Homework doo je otvorio 2. augusta 2019. godine.

U narednom periodu Homework doo planira odraditi puno aktivnosti i približiti Sarajevo svim evropskim obrazovnim centrima.

Ovo je mali korak za čovječanstvo, ali veliki za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije