Otvorena izložba sitnih životinja i ptica u Skenderiji

Fena
Otvorena izložba sitnih životinja i ptica u Skenderiji
Foto: AA / Izložba sitnih životinja i ptica u Skenderiji

Niz sajamskih aktivnosti na kojima su izložene ptice i sitne životinje otvoren je danas u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu, u organizaciji Ekološkog društva za uzgoj i zaštitu sitnih životinja (EDZUP) Sarajevo.

Otvoren je 3. Evropski sajam-izložba Balkanskih rasa golubova, 2. Evropski sajam-izložba rasa golubova jugoistočne Evrope, 11. Državni sajam-izložba sitnih životinja, 17. Orintološki državni sajam-izložba ptica, te Izložba sportskih golubova pismonoša Sarajevske zone - Sarajevo 2019.

Na otvaranju je istaknuto da na manifestaciji učestvuje više od 200 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Ukrajine.

Izloženo je više od 3.500 jedinki sitnih životinja po vrstama - golubovi, perad, kunići, fazani, kanarinci, papagaji i akvarijske ribice.

Predsjednik Saveza Bosne i Hercegovine za uzgoj i zaštitu sitnih životinja Đuro Mitraković čestitao je organizatorima na realizaciji izložbe, ističući da je po svemu na vrlo visokom nivou, kako i dolikuje jednoj evropskoj izložbi.

Manifestacija je otvorena do 22. decembra

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije