Osman Mehanović za Radiosarajevo.ba: 'Ovo nije prvi put da sam napadnut'

3
D.S.
Osman Mehanović za Radiosarajevo.ba: 'Ovo nije prvi put da sam napadnut'
Foto: TV Podrinje / Osman Mehanović

U petak navečer, 23. juna, oko 23 sata u na parkingu u gradu Bratuncu od strane tri lica fizički je napadnut Osman Mehanović iz Bratunca pri čemu je zadobio teške tjelesne povrede.

Nekoliko dana nakon događaja Mehanović se osjeća bolje, ali su traume od brutalnog napada prisutne.

"Par dana nakon događaja, povrede prolaze polako. Imam povredu veću na lijevoj ruci, izgleda da mi je tetiva oštećena pa ne mogu sve prste dići kako treba, ali naravno tu postoji i određena doza straha jer nije jednostavno kada se vraćam kući s posla jer radim u medijima i ostanem do kasno. Gledam uvijek na parkingu da li će neko izaći, a osim toga, naravno vraćaju se i slike u glavi od tog događaja", kazao je Mehanović za portal Radiosarajevo.ba.

Nevrijeme koje Bosna i Hercegovina ne pamti: Pogledajte kako je izgledao jučerašnji "monsun"

Nevrijeme koje Bosna i Hercegovina ne pamti: Pogledajte kako je izgledao jučerašnji "monsun"

Mehanović je dodao i kako ovo nije prvi put da je napadnut.

"Kada sam bio peti razred, jedan momak iz Kravice me napao, išao je sa mnom u razred. Bio je čas fizičkog vaspitanja, on me gurnuo u međunožje i tada sam zadobio malo teže povrede. Desetak dana nakon toga mokrio sam krv", rekao je Mehanović.

Za život u Bratuncu kaže da je lijep,a većina tenzija nastaje zbog pojedinca.

U Bratuncu teško pretučen mladić bošnjačke nacionalnosti

U Bratuncu teško pretučen mladić bošnjačke nacionalnosti

"Generalno, u Bratuncu život je jako lijep. Sad koliko su česti napadi, nisam siguran, ne čujem za njih u javnosti. Ovdje su generalno dobri ljudi, zajednica je dobro. Dešavalo se ovdje zbog političkih prepucavanja svakakvih stvari, nedavno je ovdje bio i opoziv načelnika, jer je taj načelnik podigao nacionalizam na mnogo veći nivo. Mislim da ima pojedinaca koji kvare društvo", podvukao je Mehanović.

Brutalan napad u petak 27. juna prekinula je ženska osoba koju Mehanović ne poznaje.

"Pomogla mi je djevojka kojoj ne znam ime ni prezime, nije htjela ni policiji ostaviti identitet. Poručio bih joj javno da joj se zahvaljujem i da bih je volio upoznati", izjavio je Mehanović.

Prema Mehanovićevim saznanjima, njegovi napadači su privedeni na informativni razgovor, ali misli da su trenutno na slobodi.

"Momke ne poznajem, nisam imao nikakvu komunikaciju s njima. Policija ih je jučer pronašla i rekli su iz policijske uprave da su od ranije poznati, da su navodno neke Srbijance izboli. Oni su bili privedeni na informativni razgovor i mislim da su trenutno pušteni zato jer su maloljetni", zaključio je Mehanović.

Podsjetimo, policija u Bratuncu identifikovala je tri maloljetne osobe iz Bratunca koje su osumnjičene za nanošenje teških povreda mladiću.

Maloljetnici se dovode u vezu sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda, saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Policijskoj stanici Bratunac u petak, 23. juna u 22.55 sati, O. M. je prijavio da su ga napale tri osobe i da su mu nanesene teške povrede.

"O slučaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, pod čijim nadzorom se preduzimaju mjere i radnje, imajući u vidu da je riječ o maljetnim osobama", zaključuje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije