Merjem Hazić iz Visokog postala hafiza s 18 godina

Radiosarajevo.ba
Merjem Hazić iz Visokog postala hafiza s 18 godina
Merjem Hazić, učenica medrese Osman ef. Redžović iz Visokog, je u ponedjeljak, 13. novembra 2017. završila s polaganjem hifza pred Komisijom Rijaseta za hifz.

Cijeli Kur'an je napamet proučila za petnaest dana pred eminetnim hafizima, učeći dnevno po dva džuza, prenosi bh. informativni servis INS.

Merjem Hazić je 380-ti kandidat koji je položio hifz pred Komisijom Rijaseta.

Hafiza Merjem Hazić je rođena 2. jula 1999. godine. Završila je Osnovu školu Ćamil Sijarić u Nemiloj, s prosjekom 5, 00. Trenutno je učenica četvrtog razreda medrese Osman ef. Redžović u Visokom. S roditeljima živi u Visokom.

mer1.jpg - undefined

Hifz je počela učiti u prvom razredu Medrese, kod hafiza Zijada Dervića. Završila je s učenjem krajem trećeg razreda i počela se spremati za izlazak pred Komisiju. Njenom muhafizu, hfz. Zijadu Derviću, ovo je treći kandidat kojeg je izveo pred Komisiju, nakon hfz. Sedada Subašića i hfz. Hasiba Mimića.

Prema riječima dr. hfz. Dževada Šošića, Merjem je primjer kako se treba učiti hifz.

"Ona ima jako kvalitetno znanje i to se treba nastojati očuvati", rekao je Šošić.

Dovoljno je reći da je hafiza Merjem dva džuza Kur'ana (40 stranica) pred Komisijom znala proučiti za 22 minuta, što je fantastičan uspjeh.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije